Van'da şiddetli rüzgâr çöpleri etrafa savurdu

Van'da hafta sonu belli aralıklarla meydana gelen şiddetli rüzgâr şehir merkezindeki çöplerin havada uçuşmasına ve çevreye yayılmasına yol açtı. İpekyolu Millet Bahçesi de söz konusu çöplerden nasibini aldı.

Van'da şiddetli rüzgâr çöpleri etrafa savurdu

Van'da hafta sonu meydana gelen şiddetli rüzgâr, zaman zaman fırtına derecesine vardı. Kent merkezinin birçok yerinde gelişigüzel bırakılan çöpler, rüzgârın etkisiyle havada uçuştu ve çevreye yayıldı.

Rüzgârın çevreye yaydığı çöpler, şehir merkezinde kötü görüntüye yol açtı. Söz konusu görüntüler, vatandaşların çevreye karşı çok duyarlı olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Eski Van Devlet Hastanesi'nin yerine yapılan İpekyolu Millet Bahçesi de çöplerden nasibini aldı.

Vatandaşlar ise herkesin çevre konusunda duyarlı olmasını belirterek, "Biz insanların gelecek nesilleri düşünmesi gerekiyor. Çevreye verilen zarar dünyanın dengesi bozuyor. Bilinçsiz şahısların çevreye attığı çöpler, doğaya zarar veriyor. Yine çöplerden dolayı ekosistem bozuluyor. Çeşitli sorunlara yol açıyor. Rüzgârdan dolayı çevreye atılan çöpler havada uçuşuyor. Yaşam kalitesi de olumsuz etkileniyor. Van'da meydana gelen şiddetli fırtınadan dolayı kent merkezinin her tarafı çöplerle dolup taştı. Bu görüntüler şehrimize yakışmıyor" yorumunu yaptılar.

Öte yandan belediye personelleri, gün boyu çevreye yayılan çöpleri toplayarak mesai yaptı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER