Van'da okul kütüphanelerine yeni kitaplar…

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında okul kütüphanelerine yeni kitap dağıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Vali Balcı, kitabın yeni başkenti Van'da hedefin 2 milyon kitap olduğunu belirtti.

Van'da okul kütüphanelerine yeni kitaplar…

Okuma oranı açısından Van'ın Türkiye'de bir numara olacağını söyleyen Vali Ozan Balcı, kitap okumanın insanın hayal dünyasını geliştirdiğini vurguladı.

Vanlı çocukları Türkiye'nin ve dünyanın en önemli insanlarıyla, yazarlarıyla, çizerleri ile buluşturmanın önemine vurgu yapan Vali Balcı, "Çocuklarımızı seviyoruz. Onları güzel kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Onların hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Kitap okuyarak çocuklarımızın akademik başarısı da artacak" dedi.

"OKUL KÜTÜPHANELERİNİ YENİLİYORUZ"

Van'da eğitim alanında güzel işler yapıldığını söyleyen Vali Balcı, "1 milyon kitap aldık, 1 milyon daha alacağız. Eğitim bizim bir numaralı işimiz. Van'da eğitim alanında güzel işler yapıyoruz. Okul kütüphanelerini yeniliyoruz, zenginleştiriyoruz. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphaneleri yapıyoruz. İlimize yeni bir halk kütüphanesi kazandıracağız Bizim görevimiz, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarını, milletin has çocuklarına, evlatlarına, yavrularına, 350.000 çocuğumuza harcamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Harcamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"KİTAPLAR ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE KAPIYA KADAR GÖTÜRÜLÜYOR"

Her çocuğun iyi bir kitap okuyucusu olmasını istediklerini belirten Vali Balcı, "255 tane okulun kütüphanesini yeniden yaptık ve onları yeni kitaplarla donattık. Kütüphanelerimize zengin kitaplar kazandırdık. Kitaplarla doldurmak, zenginleştirmek yetmez. Kitap okuma kültürüne katkı sağlamak için öğretmenlerimizle beraber yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Okullarımızda değişik aktiviteler, faaliyetler yapılıyor. Ödül törenleri yapılıyor. Bu kapsamda PTT ile bir anlaşma yaptık. Çocuklarımız Kitapvan.gov.tr'den kitap istiyorlar, 10 gün içerisinde postacılarımız kitapları ücretsiz bir şekilde götürüyor. Kitabı okuyup, bilgilerini sisteme girdikten sonra yeni bir kitap daha isteyebiliyorlar. Güzel kitaplar çocuklarımızı bekliyor" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2023, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29