Van'da öğrencilere 90 bin yabancı dil kitabı…

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yaklaşık 90 bin yabancı dil kitabı dağıtım törenine katıldı. 

Van'da öğrencilere 90 bin yabancı dil kitabı…

Kitap dağıtım töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “Kitabın yeni başkenti Van’da Kitap Van Projesi kapsamında; 2 milyon kitabı ilimize kazandırdık. 71 bin kitap PTT aracılığıyla öğrencilerimize ulaştırıldı. 255 okul kütüphanesi yenilendi. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphaneleri kuruldu. İl ve ilçe kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Kitap okuma yarışmaları ve töreni yaptık. Tematik okullarımızın kütüphanelerini uygun kitaplarla zenginleştirdik. İlçe kütüphanelerimizi kitaplarla zenginleştirdik. Deprem bölgesindeki öğrencilerimize kitap ulaştırdık. Yeni bir il halk kütüphanesi ilimize kazandırıyoruz” dedi.

Vali Balcı konuşmasının devamında, “Yabancı dil çok önemli. En az 3 yabancı dil öğrenin. Hem çok keyifli olur, hem de ufkunuz açılır, vizyonunuz gelişir, akademik anlamda daha başarılı olursunuz. Çocuklar ayrıca kitap okumayı ihmal etmiyorsunuz. Günde en az yarım saat kitap okuyun. Eğitime desteğimiz tam. Çocuklarımızı seviyoruz. Onların hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29