Van’da "Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filminin galası yapıldı

Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hikayesinin anlatıldığı 'Kesişme: İyi ki Varsın Eren' filminin galası Van’da gerçekleştirildi.

Van’da "Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filminin galası yapıldı

Trabzon Maçka'da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in yaşam öyküsünü anlatan 'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filmi, Van'da seyirci ile buluştu. Gala öncesi şehit ailelerinin de katıldığı bir yemek düzenlendi.

Yemek sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki özel gösterime Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, şehit yakınları, şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, şehit Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in eşi Cemile Gedik ile filmin oyuncuları katıldı.

Film gösterimi sonrası açıklamada bulunan Vali Bilmez, "Oldukça duygu yüklü Eren Bülbül filmini izledik. Bu topraklarda kardeşçe, barış, huzur, güvenlik içinde yaşamamızı istemeyenler, buna engel olmaya çalışıyorlar. Ama bunu herkes bilsin ki Ferhat komutandaki insanlık sevgisi, şehidimiz Eren'deki memleket aşkı, sevgisi bu nefreti, bu terörü ilelebet bitirecektir. Bugün 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü. Bugün memleketini seven, şehadet şerbetini içenlerin de Sevgililer Günü. Bu sevgi birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek. Şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Allah'ın izniyle birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi devletiyle, milletiyle bütünleşmiş bu toplumun hiç kimse huzurunu bozamayacak. Rabbim şer odaklarının bu şerrini tuzağına kendilerini düşürsün. Bu filmde görev alan ve bu filmin çekiminde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Filmi izlerken gözyaşı döken Ayşe Bülbül ise, "Benim evladım 15 yaşında şehit oldu. Ne mutlu bize. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Tabii gururluyum, mutluyum şehit annesi olduğum için. Benim evladımın unutulmaması için, onun adına bu filmde yer alan oyuculara da çok teşekkür ediyorum. Bu filmi her izlediğimde duygulanıyorum, heyecanlanıyorum" diye konuştu.

Program sonunda Vali Bilmez, şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül ile Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in eşi Cemil'e Gedik'e çiçek verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29