Van’da ‘Kadın Sağlığı Hareketi’ değerlendirme toplantısı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başkanlığında, ‘Kadın Sağlığı Hareketi’ değerlendirme toplantısı yapıldı.

Van’da ‘Kadın Sağlığı Hareketi’ değerlendirme toplantısı

Van Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun ve proje koordinatörleri katıldı.

Kadın sağlığını önemsediklerini ve projenin çok değerli olduğunu belirten Van Valisi Ozan Balcı,  "Kadınlarımız ne kadar sağlıklı, eğitimli ve güçlü olursa toplumumuz, ülkemiz o kadar sağlıklı ve güçlü olur. Projemiz kapsamında kadınlarımıza sağlık okur-yazarlığı konusunda eğitimler veriyoruz. Kadınlarımız doğru bilgilendirilince çevresini de doğru bilgilendirir, aydınlatır ve sağlıklı nesiller yetişmesine öncü olur. Projede görev alan herkese kolaylıklar diliyor ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kadın sağlığı hareketi kapsamında 45 bin 293 kadına eğitim, 6 bin 667 kadına HPV taraması, 12 bin 99 kadına mamografi, 4 bin 741 kadına GGK yapılırken, bin 696 kadın ise bu periyotta hastaneye yönlendirildi.

Yapılan taramalar sonucu 3 kadına kanser tanısı konulurken, yapılan faaliyete 5 bin 725 kadın katıldı. Hareketli yaşam etkinliklerine 519 kadın katılırken, bu süreçte 23 bin 539 kadına ise danışmanlık hizmeti verildi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2023, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER