Van’da halı yıkamacılar sitesi talebi…

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Van Profesyonel Halı Yıkamacılar Dayanışma Derneği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Van’da halı yıkamacılar sitesi talebi…

VANESOB Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Van Profesyonel Halı Yıkamacılar Dayanışma Derneği Başkanı Esra Bilek, Sabuncuoğlu A.Ş. Era 111 Halı Şampuanı Firma Müdürü Salih Toptamış, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen halı yıkamacılar derneği başkanları ile halı yıkamacılar katıldı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABALIYORUZ”

Toplantıda konuşan VANESOB Başkanı Berge, “Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Van Profesyonel Halı Yıkamacılar Dayanışma Derneği’nin çalışmaları takdire şayandır. Bizler de VANESOB olarak pandemi sürecinde sizlerin yanında olduk. Sorunlarınızın çözümü için başta Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez olmak üzere tüm yetkililere ulaştık. Türkiye genelinde devam eden kısıtlamalara karşın Van’a özel bazı kararların alınmasını sağladık. Halı yıkamacılarının da sahada çalışabilmesi için gereken imkanların verilmesini sağladık. Bu çerçevede özellikle Sayın valimize ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

HALI YIKAMACILAR SİTESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Halı yıkamacıların site talebini dinleyen başkan Berge, “Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Van’a yakışır bir halı yıkamacılar sitesinin altyapı çalışmalarını yürüteceğiz. Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez ile görüşerek bu talebinizi ileteceğiz. Dernek ile ortak hareket ederek sorunlarınızın çözümü için birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

“FİYAT LİSTESİ OLUŞTURABİLİRİZ”

Halı yıkamacıların fiyat listesi talebini değerlendiren Berge, “Yıkama aşamalarında ortaya çıkan maliyet hesaplarının yapılmasının ardından hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı düşünerek uygun bir fiyat listesi çıkarabiliriz. Bunun için oluşturacağımız komisyonun vereceği karar doğrultusunda yeni bir fiyat listesi çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.   

Dernekler mevzuatının tamamen gönüllülük esasına bağlı olduğunu ve daha sonra kurumsallaşan yapılara dönüştüğünü hatırlatan VANESOB Başkanı İsa Berge, “Sizlerin de gönüllülük esasına bağlı olarak bir araya gelmeniz, işlerinizi kolaylaştıracak. Derneğin üye sayısının arttığını görüyoruz, katkıları nedeniyle Esra başkana teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Van Profesyonel Halı Yıkamacılar Dayanışma Derneği Başkanı Esra Bilek’e üye belgesini takdim eden Berge, halı yıkamacılarının sorularını da cevapladı. Çeşitli ikramların yapıldığı program, halı şampuanının tanıtımı ve üye belgelerinin dağıtımı ile sona erdi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2021, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29