Van’da ekmeğe zam…

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, bugünden itibaren 210 gram somun ekmek ve 200 gram pide ekmeğin bundan böyle 4 TL'ye satılacağını açıkladı.

Van’da ekmeğe zam…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, gelen elektrik, doğalgaz faturalarının esnafın belini büktüğünü belirterek, bundan dolayı ekmeğe zam kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan Işık, esnafı koruyup, kollayıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini belirterek, bugün itibariyle 210 gram somun ekmeğin ve 200 gram pide ekmeğin artık 4 TL’ye satışa sunulacağını vurguladı.

Ekmek zammıyla ilgi açıklamalarda bulunan Başkan Işık, “Bildiğiniz üzere şu anda Türkiye’nin en ucuz ekmeğini Van esnafı satmaktadır. Çoğu illerde aylardır 200,210 gram ekmek 4 TL'ye satılmaktadır. Şu an itibariyle de bazı illerde 200veya 210 gram ekmek 5 TL'ye satılmaktadır. Geriye kalan çoğu ilde 5 TL için talepte bulunmuştur. Gelen elektrik, doğalgaz faturaları esnafımızın belini bükmüştür. Bunun yanında kiraların yükselmesi, asgari ücretin 8500tl olması, örneğin 120 TL olan mayanın 370 TL olması ve ekmek üretimindeki 20'ye yakın gider kaleminin her gün artması ekmek maliyetini artırmaktadır.  Anayasada belirtildiği gibi Esnafı koruyup, kollayıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerekir. Bu gerek un, maya gerekse doğalgaz, elektrik gibi giderlerin esnaf için daha ucuz hale getirilmesi gerekmektedir. Van esnafının daha fazla fedakarlık yapacak gücü kalmamıştır. Bu fiyat talebinde bulunulurken her zaman olduğu gibi yine vatandaşımız düşünülerek bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Bugün itibariyle 210 gram somun ekmek, 200 gram pide ekmek 4 TL olmuştur” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2022, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29