Van’da CHP’ye katılanlara rozet takıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) konferans salonunda düzenlenen üye katılım törenine katıldı. CHP'ye son zamanlarda üye olan 6 bin 500 kişiyi temsilen aralarında TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe'nin de olduğu 150 kişiye rozet takıldı.

Van’da CHP’ye katılanlara rozet takıldı

Törene CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Cihangir İslam, Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, PM üyeleri, İl ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı.

"KESİNLİKLE VAN'DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ"

Törende ilk olarak CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu konuştu.

Başkan Bedrihanoğlu, "CHP iktidarında tespitlerle uğraşılmayacak, doğrudan çözüm için harekete geçilecek. İlk çözümüz de Sayın Genel Başkanımızın söz verdiği gibi sınır ticareti olacak. Van'ın sorunlarını iyi biliyoruz. Bu sorunlar CHP'nin masasında duruyor. Bu sorunlara ilişkin çözüm yolları da üretiyoruz. Biz bir yandan halkımızı partiye üye yaparken bir yandan da yarın seçim olacakmış gibi yoğun bir şekilde çalışıyoruz. En ücra köylerde bile sandık görevlilerimiz, üyelerimiz olacak. Çünkü üyelik önemlidir. Üye olan partililerimiz kendini partimize daha çok ait hisseder. Van'da üye sayımızı 15 ayda kat be kat arttırdık. Bu seçimde büyük bir titizlikle oylarımızı koruyacağız. Kesinlikle Van'dan da milletvekilleri çıkaracağız. Biz buna hazırız, görüyoruz ki Van da hazır. Partimize katılım sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"BERABER ZENGİNLEŞECEĞİZ, HAKÇA BÖLÜŞECEĞİZ"

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Van'da sınır ticaretinden kaynaklı zenginleşmenin olduğunu hatırlatarak, "İktidara geldiğimiz zaman Van'da ekonomik yatırım hamlesi başlatacağız. Van önemli bir sınır şehri. Bizim sınırdaki bütün illerimiz için sınır kapılarını açmamız ve sınır ticaretinin güçlenmesini sağlamamız gerekiyor. Rahmetli Özal döneminde Van'da sınır ticaretinden kaynaklı zenginleşme oldu, gelir birikti. Biz iktidara geldiğimizde o dönem yapılanların 10 katı büyüklüğünde bir ekonomik kalkınma hamlesini Van ile buluşturacağız. Beraber zenginleşeceğiz, hakça bölüşeceğiz." şeklinde Konuştu.

“TÜM BÖLGENİN ÖNÜNE ÜÇÜNCÜ YOLU AÇIYORUZ”

İnsanca yaşanan bir Türkiye kurmak için bölgede üçüncü yolu açıyoruz diyen Salıcı,"Size yıllarca şunu söylediler. Dediler ki 'Genel seçim söz konusu olduğunda ya dinine ya diline oy vereceksin' dediler. Biz siyaset için, oy vermek için dinimizden ya da dilimizden birinden feragat etmek zorunda mıyız? Senin dinin benim dinim, senin dilin de bizim dilimiz. Birini diğerine tercih etmek zorunda değiliz. Hem dinimizi hem dilimizi koruyarak, bunun da üstünde şu dünyada insanca yaşayacak bir Türkiye kurmamız lazım. Bunun için CHP olarak tüm bölgenin önüne üçüncü yol açıyoruz. İnancımıza sonuna kadar saygılıyız, inancımız nasılsa. Dilimize, bölgede konuşulan bütün dillere de sonuna kadar saygılıyız. Onlar bizim kültürümüz bizim dilimiz, bizim geçmişimiz. Aynı zamanda geleceğimiz. Sizin yaşadığınız bütün sorunlar geçmişte neyse, o sorunları bir daha yaşamayalım, gelecek kuşaklara bu sorunları aktarmalıyım diye helalleşeceğiz, kucaklaşacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2022, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER