Van’da aşı seferberliği hız kazandı

Van'da aşı seferberliği kapsamında daha çok kişiye ulaşılması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aşı ikna timleri yaylalara kadar giderek vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

Van’da aşı seferberliği hız kazandı

Van Valiliği öncülüğünde ve Van İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışmalarla aşı ikna timlerinin sayısı artırıldı.

Şişli öğretmen Evi, Artos AVM ve kentin en işlek caddesinde mobil aşı çadırı, birçok alış veriş merkezinde ise aşı standı kuruldu.

AŞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Aşı konusunda çekincesi olan vatandaşlara aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgi verildikten sonra ikna edilen vatandaşlara aşı yapılıyor.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, kent merkezinde ve köylere kadar aşılmada seferberlik başlatıldığını söyledi.

"VATANDAŞIN KAFASINDAKİ YANLIŞ ALGILAR GİDERİLİYOR"

Dr. Sünnetçioğlu, daha önce sağlık kuruluşlarında yapılan aşıların, oluşturulan ikna timleriyle evlere kadar gidilerek yapıldığını dile getirdi. Müdür Sünnetçioğlu, "Aşı yaptırılması için aşı ikna timleri yaylalara kadar giderek, vatandaşa ulaşıyor. Çekincesi olan vatandaşlara tek tek ulaşan ekipler aşının koruyuculuğu hakkında bilgiler veriyor, vatandaşın kafasındaki yanlış algılar gideriliyor. Salgınla mücadelede en etkili silahımız aşılama. Sırası gelen vatandaşlarımızı randevu almalarına gerek kalmadan en yakın hastane, aile sağlık merkezi ve mobil aşı çadırında aşılarını yaptırmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER