Van’da amatör spor kulüplerine 2 milyon TL’lik destek

Van Büyükşehir Belediyesi, Amatör Spor Haftasında kentteki amatör spor kulüplerine 2 milyon TL’lik nakdi yardımda bulundu.

Van’da amatör spor kulüplerine 2 milyon TL’lik destek

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kent sporuna ve sporcusuna destekleri sürüyor. Önceki yıl amatör spor kulüplerine 1 Milyon TL’lik nakdi yardımda bulunan Büyükşehir Belediyesi bu yılda Amatör Spor Haftasında gençlerin sportif aktivitelerinde kullanması için 108 amatör spor kulübüne 2 Milyon TL’lik nakit desteği verdi.

Nakdi yardım desteği için Van İpekyolu Gençlik Stadında amatör kulüplerinin de katılımıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törene Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Ramazan Kıvanç ve kurum amirleri katıldı.

Törende konuşan Vali Ozan Balcı, amatör spor kulüpleriyle daha yakından ilgileneceklerini belirterek kulüplerin gelişimi için her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Vali Ozan Balcı “Amatör spor kulüpleri haftası dolayısıyla sporcularımızla bugün bir araya geldik. Bu güzel ortamda çocukları da böyle görünce çok mutlu oldum, enerji doldum. Buradaki çocukları spor yaptıkları için sporla uğraştıkları için canı gönülden kutluyorum. Gözlerinden öpüyorum. Yine sizlere destek veren, yüreklendiren ailelerinizi, antrenörlerinizi ve kulüp yöneticilerini de tebrik ediyorum. Her zaman spora destek veren sporcunun yanında olan bir Vali olduğumu bilmenizi istiyorum. İnşallah spor kulüplerine destek için büyük bir malzeme alımı da yapacağız. Okul kulüplerine malzeme desteğinde bulunacağız. Yapmış olduğumuz projeyle de yüzme havuzu kapalı spor salonu olmayan, ilçemiz voleybol, basketbol sahası olmayan okul bahçemizde kalmayacak” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Van Ozan Balcı spor kulüplerine yapılan yardımın temsili çekini Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Ramazan Kıvanç’a verdi.

Destek programına katılan Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Futbol takımı oyuncularından Binnur Akın ise antrenörlerin ve yöneticilerin kendileri ile yakından ilgilendiğini belirterek takım içerisindeki ruhun çok yüksek olduğunu ifade etti. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya desteklerinden ötürü teşekkür eden Akın, ‘‘Bu yıl hocalarımız bizden çok şey bekliyor. İnşallah hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Takım arkadaşlarım ile aile olmayı öğrendim. Yöneticilerimiz, antrenörlerimiz, hocalarımız yanımızda olduğu için çok mutluyuz’’ dedi.

Vali Ozan Balcı ve beraberindekiler daha sonra alandaki kulüpleri gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2022, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29