Van’da 67 okulun öğretmenler odası yenileniyor

Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede 67 ilk ve ortaokula öğretmenler odası yapıyor. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatlarıyla, öğretmenlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan öğretmen odalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Van’da 67 okulun öğretmenler odası yenileniyor

Sürekli Eğitim Merkezi, tamamlayıcı kurslar, etüt merkezleri, okullara kazandırılan kütüphaneler, öğretmen ve öğrencilere yönelik etkinliklerle eğitime yüzde 100 destek veren Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor.

Bu kapsamda öğretmenlerin ders aralarında vakit geçirdikleri ve çeşitli toplantılarını yaptıkları öğretmen odaları Büyükşehir Belediyesi eliyle yeniden dizayn ediliyor. Her detayında öğretmenlerin ihtiyaçları dikkate alınan projede, öğretmenler odasını sadece iç boya ve mobilya olarak değil, teknik olarak da donatılarak, Bilgisayar ve internet imkanı ile Televizyon gibi malzemeler de yerleştirilecek.

Proje kapsamında İpekyolu’nda 15, Edremit’te 10, Tuşba’da 10, Erciş’te 5 ve diğer ilçeler de 3’er adet olmak üzere toplam 67 ilk ve ortaokuluna öğretmenler odası kazandırılacak.

Kısa süre içinde başlayacak çalışmaların 1 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2022, 14:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sayın valimiz Van için bir şanstır.
Sayın valimiz Van için bir şanstır. - 2 yıl Önce

■ Okulların tamamında sıva-boya ihtiyacı gözden geçirilebilir.■ Bütün okullarda kütüphaneler, laboratuvarlar, öğretmen odaları, müzik odaları, resim odaları, spor salonları, WC ve lavabolar tek tek kontrol edilebilir. ■ Bütün okullarda sandalyeler, öğretmen masaları, sıralar, oturaklar, tahtalar, kapı ve pencereler, kaloriferler, akıllı tahtalar kontrol edilebilir. ■ Bütün okullarda okul bahçeleri, peyzaj ve çevre düzenlemeleri, banklar, kamelyalar, spor sahaları, çeşmeler, yeşil alanlar, çöp kovaları, genel saha ve genel temizlikler kontrol edilebilir. ŞAYET ANAOKULLARI, İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE LİSELERİN TAMAMINDA BU KONULARDA TEK TEK DENETİP VE TESPİTLER YAPILIP EĞİTİM ALT YAPISI, EĞİTİM ORTAMI, SOSYAL DONATILAR, FİZİKİ ŞARTLAR VE DONANIM İHTİYAÇLARI GİDERİLİRSE YÜZ BİNLERCE ÇOCUK VE GENCİMİZ, ON BİNLERCE ÖĞRETMENİMİZ, BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANIMIZ HUZURLU VE MUTLU OLUR. İnsana yatırım, en büyük yatırımdır.

SIRADAKİ HABER

banner29