Van'da 21 yeni okul ve lojman yapılacak

2021 yılı programları dahilinde inşaat yatırımları Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer imzasıyla yürürlüğe girdi. Eğitim yatırımları kapsamında Van'da 21 yeni okul ve lojman yapılacak.

Van'da 21 yeni okul ve lojman yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim yatırımları kapsamında Van'da 21 yeni okul ve lojman yapılacak. Eğitim yatırımları kapsamında İpekyolu, Tuşba, Edremit, Başkale, Çaldıran, Özalp, Saray, Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde yeni derslikler inşa edilecek.

Edinilen bilgiye göre İpekyolu ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokul, Alipaşa Mahallesi'ne 32 derslikli ilkokul, 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, Yukarınorşin Mahallesi'ne 8 derslikli anaokulu, Arıtoprak Mahallesi'ne 8 derslikli ilk ve ortaokul, Bostaniçi Mahallesi'ne ise 2 derslikli anaokulu yapılacak.

Tuşba ilçesinde Halkalı Mahallesi'ne 4 derslikli anaokulu, Gölyazı Mahallesi'ne 2 derslikli anaokulu yapılırken, Edremit ilçesinde Kavurma Mahallesi'ne 4 derslikli anaokulu, Esentepe Mahallesi'ne ise 4 derslikli anaokulu yapılacak.

Van'ın Başkale ilçesinde Tepebaşı Mahallesi'ne 8 derslikli ilkokul, Çaldıran ilçesinde Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Mahallesi'ne 24 derslikli ilkokul, Altıyol Mahallesi'ne ise 8 derslikli ilk ve ortaokul yapılacak.

Özalp ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'ne 24 derslikli ortaokul, Kırkçalı Mahallesi'ne 12 derslikli ilk ve ortaokul, Kargalı Mahallesi'ne ise 8 derslikli ortaokul yapılacak.

Muradiye ilçesinde Fevzi Çakmak Mahallesi'ne 12 derslikli ilkokul, Saray ilçesinde Kekikdüzü Mahallesi'ne 4 derslikli ilkokul, Gevaş ilçesinde Atalan Mahallesi'ne 4 derslikli ilkokul, Kuşluk Mahallesi'ne 2 derslikli ilkokul, Gürpınar ilçesinde Dikenli Mahallesi'ne ise 1 derslikli ilkokul ve 1 adet lojman yapılacağı öğrenildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2021, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER