Van’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Van'da ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Valilik bahçesinde tören düzenlendi.

Van’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Van’da, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Valilik bahçesinde Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu mini bir konser verdi. Van Valisi Dr. Ozan Balcı, törenin ardından Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek gazileri ile bir araya geldi.

“Gaziler ve ailelerinin onuruna yemek programı düzenlendi”

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın ev sahipliğinde Edremit Uygulama Otelinde "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle, gaziler ve ailelerinin onuruna yemek programı düzenlendi. Yemek programında konuşan Vali Balcı, "Devletimizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü, bayrağımızın dalgalanması, istiklalimiz ve istikbalimiz için şehitlerimize ve gazilerimize müteşekkiriz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız. Millet olarak kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Gaziler gününüz kutlu olsun" dedi.

ÇATAK

Van’ın Çatak ilçesinde, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

1921 yılında TBMM tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya “Mareşal” rütbesiyle “Gazi” unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Çatak'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler Hükümet Konağının önünde saat 10.00'da resmi tören ile başladı. Çatak Hükümet Konağındaki Atatürk büstüne Çatak Kaymakamı Serkan Sercan ve Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan tarafından çelenk sunulmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Teğmen Eren Korkmaz yaptı. Ardından törene katılanlar Çatak Öğretmenevine giderek Çatak Kaymakamlığı tarafından verilen kahvaltıda bir araya geldi. Düzenlenen törene Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Eşi Duygu Sakarya, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marim, İlçe Emniyet Amiri Emre Altuntop ilçede görev yapan kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu katıldı.

Tören sonrası açıklama yapan Kaymakam Sakarya, "Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Gazilerimiz vatanları uğruna canlarını ortaya koymuş kahramanlardır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

Tören Gaziler Günü programına katılanların günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

BAŞKALE

Van Başkale ilçesinde, “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921’de “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin 101. yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik ve ilçe protokolü, “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle sabah saatlerinde şehit yakınları ve gazilerle Başkale Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Gazilerle sohbet eden ve Van Valisi Dr. Ozan Balcı’nın hediyelerini kendilerine takdim eden İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik, tüm kahraman gazilerin gaziler gününü kutladı.

Buradaki programın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cengiz Önder, İlçe Emniyet Müdürü Edip Kaya, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve gaziler katıldı. Atatürk büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 6. Hudut Tugay Komutanlığında görevli Personel Binbaşı Adil Sarıgedik’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.

ÖZALP

Van'ın Özalp ilçesinde, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ düzenlenen törenle kutlandı.
Kaymakamlık önünde Atatürk büstü çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından sona eren törenin ardından Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M Emin Nasır, Özalp Öğretmenevi’nde şehit yakınları ve gaziler ile kahvaltı bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER