Van’da 15 Temmuz etkinliklerle kutlanacak

Van Valiliği, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında bir dizi etkinlik düzenleneceğini duyurarak gün nedeniyle düzenlenecek olan programı açıkladı.

Van’da 15 Temmuz etkinliklerle kutlanacak

15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket edilerek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Van’da da Cumhurbaşkanlığının talimatları ve himayeleri ile 9-15 Temmuz 2021 tarihleri arasında '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü', çeşitli etkinliklere kutlanacak.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 9 Temmuz’da başlayacak olan etkinliklerin 15 Temmuz gecesi sona ereceği ifade edildi.

Etkinlikler kapsamında 9-16 Temmuz tarihleri arasında Van Valiliği bahçesi, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı vatandaş giriş kapısı, Devlet Hava Meydanları yolcu girişleri, Kocaeli Parkı, Van AVM, 15 Temmuz Şehitler Parkı, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Fakültesi, Edremit Kent Meydanı, Edremit Seyir Tepesi, İpekyolu Belediyesi Kent Parkı, Kent Meydanı, Müze Müdürlüğü, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesi ve Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden resim sergisi açılacağı belirtildi.

9-14 Temmuz tarihlerin ise Atatürk Parkı’nda atletizm, Ferdi Sporlar Merkezi’nde masa tenisi, stadyum yanında kort tenisi, Edremit Su Sporları Merkezi’nde kano kürek ve Olimpik Havuz’da ise yüzme etkinliklerinin yapılacağı duyuruldu.

Prof. Dr. Bekir Koçlar’ın katılımıyla 12 Temmuz’da, Prof. Dr. Cengiz Andınç Konferans Salonu’nda ‘Türkiye’de darbeler ve sonuçları’ konferansı düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında 14 Temmuz’da ise Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda şehit ailesi ile zoom üzerinden görüşmeler gerçekleştirilecek.

15 Temmuz günü ise Van’daki tüm camilerde mevlid ve hatim programının yanı sıra Hal Kaşvağı’ndan Beşyol Kavşağı’na kadar demokrasi yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Yürüyüş sonrası Beşyol Meydanı’nda Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesi, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin gösterimi, 15 Temmuz belgeseli, protokol konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının dinlenmesi, müzik dinletisi, şiir dinletisi, tiyatro gösterimi, ödül töreni, semazen gösterisi ve sela okunması ile etkinlikler tamamlanacak.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2021, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER