Van YYÜ’de mezuniyet heyecanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenledi. Üniversite Rock Topluluğu'nun verdiği konserle başlayan törende hem öğrencilerin mezuniyeti hem de Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 25. Kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Van YYÜ’de mezuniyet heyecanı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla, öğrencilerin zorlu bir serüvenin ardından bu güzel mezuniyet törenini hak ettiklerini belirterek öğrencilerin mücadelelerinin devam ettiğini ve hayatlarındaki yeni başlangıçlar için sabır ve azimle çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Yayla, "Mesleklerinizde başarılı olmak için kendinizi yenileyerek ve modern dünyanın hızına yetişerek çalışmaya devam etmelisiniz. Yeri gelmişken Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin talimatları doğrultusunda Güzel Sanatlar Fakültesi'ni daha iyi bina inşa etme çalışmalarına başladığımızı duyurmak isterim. Rektörümüzün sanata ve sanatçıya verdiği haklı değer planlarımız içerisinde fakültemize daha iyi bir fiziksel ortam sağlama gerekliliği doğurmuştur. Elbette bu iyileştirme ve geliştirmelerin dünden bugüne olmayacağını bir süreç gerektirdiği gerçeğini de anlayışla karşılamanızı temenni ediyorum" dedi. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş konuşmasında üniversite mezuniyetinin insan hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ve öğrencilerin meslek hayatına adım atmalarının başlangıcını temsil ettiğini ifade etti.

Baş, "Bu özel anın heyecan ve sevincini hayatınız boyunca yitirmemenizi temenni ediyorum. Eğitim boyunca size sadece bilgi ve deneyim değil ruhunuzdaki sanatçı kişiliği bulmanıza da rehberlik ettik. Çağını yakalayan ve aşan birer sanatçı adayı olarak sizlerin yeni hayatınızda sanatın dönüştürücü misyonuyla birçok başarı elde edeceğinize inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Resim ile Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinin mezuniyetinde; Resim Bölümü öğrencilerinden Pembe İnan ve Mehdi Taş Fakülte birincisi olurken, Resim Bölümü öğrencilerinden Yusuf Özdemir fakülte ikincisi ve Resim Bölümü öğrencilerinden Erdal Arslan fakülte üçüncüsü oldu.

Öğrencilere verilen plaket ve temsili diplomalar sonrasında tören kapsamında İpekyolu Belediyesi ve Başkan Yardımcısı Engelsiz Kafe Müdiresi Pınar Hanım katkılarıyla 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 25. Kuruluş Yıldönümü pastası kesildi.

Mezuniyet töreni öğrencilerin Kep Atma töreni, Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi, Sinema ve Televizyon Bölümü'nün Mezuniyet Film Gösterimi ile son buldu. Törene, Rektörümüzün Eşi Duygu Şevli Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Cahit Tekin yanında birçok akademik ve idari personel katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER