Van YYÜ'den 26. Acil Tıp Kış Sempozyumu…

Acil Tıp Uzmanlar Derneği öncülüğünde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin ve Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nin katkılarıyla düzenlenen 26. Acil Tıp Kış Sempozyumu Van YYÜ'nün ev sahipliğinde yapıldı.

Van YYÜ'den 26. Acil Tıp Kış Sempozyumu…

Van YYÜ'nün 40. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sempozyumda, tıp alanında çalışma yapan birçok akademisyen ağırlandı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı ve aynı zamanda SBÜ Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Dr. Başer Cander yaptığı açılış konuşmasında, acil tıp çalışanlarının çalışma prensiplerine dair genel ilkeleri aktarırken 'müdahale esnasında sakin olmanın ve hasta ile iyi bir iletişim kurmanın' önemine değindi.

Sağlıklı bir hayat sürmenin bilinçli insanların en büyük tercihlerinden biri olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ise konuşmasında, Covid-19 salgınında sağlık çalışanlarının tüm güçleri ve şevkleriyle en ön safhada çalışmalarının değerine dikkat çekti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu başta olmak üzere birçok akademisyenin ve tıp öğrencilerinin yüksek katılım sağladığı sempozyumda iki gün boyunca acil tıp hekimlerinin karşılaştıkları sorunlar ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak çözüm önerileri sunulacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER