Van YYÜ'de eğitim sempozyumu…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Değişen Eğitim Öğretim Koşullarında Öğretmenlerin Desteklenmesi Hizmet İçi Eğitim Sempozyumu” başladı.

Van YYÜ'de eğitim sempozyumu…

  İçinde bulunulan pandemi koşulları nedeniyle sempozyumun düzenlendiği Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezine HES kodlarını ibraz ettikten sonra maskeyle girebilen dinleyiciler, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde belirlenen yerlerine oturdular.

  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan, “Değişen Eğitim Öğretim Ortamlarına Uyum: Öğretmenlerin Desteklenmesi Projesi” protokolü kapsamında düzenlenen sempozyum, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fuat Tanhan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

  Prof. Dr. Tanhan konuşmasında, “Sempozyumu, 1982 yılında kurulan Üniversitemizin üstlendiği misyon ve sorumluluk gereği eğitimcilerimize, değişen eğitim öğretim koşullarında rehberlik ve öncülük etmek, aynı zamanda bu koşullarda eğitimcilerimizi desteklemek için düzenledik.” ifadelerini kullandı.

  Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Hasan Çiçek moderatörlüğünde, Van Vali Yardımcısı Furkan Duman’ın “Kamu Yönetimi ve Eğitim” ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin “Uzaktan Eğitimde Yükseköğretim” başlıklı sunumlarıyla sempozyumun ilk oturumu gerçekleştirildi.

  “HİÇBİR ŞEY YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTMUYOR”

  Oturumun ilk sunumunu yapan Vali Yardımcısı Furkan Duman, 1 yılı aşkındır devam eden ve Ülkemizi her alanda olumsuz etkileyen pandemi sürecine büyük oranda ayak uydurduklarını belirterek, “özellikle üniversitelerimizde, ilköğretim ve liselerimizde uzaktan eğitimle elimizden geleni yapmaya çalıştık. Uzaktan eğitim, teknolojik ve sosyal ağlar anlamında bizi, kendimizi geliştirmemize de zorladı diyebiliriz. Ancak şunu da gösterdi ki hiçbir şey yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Bunu çocuklarımızda, gençlerimizde ve eğitimcilerimizde gördük. İnşallah en kısa zamanda hep birlikte tedbirlere uyarak bu pandemiyi atlatacağız.” sözlerini kaydetti.

  “VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”

  Vali Yardımcısı Duman’ın ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Pandemi sürecinin hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da olumsuz etkilerinin büyük değişimlere gereksinim duyulmasına neden olduğunu ifade ederek, “örgün öğretim faaliyetleri hızlı şekilde değişime uğramış ve hâlihazırda devam eden uzaktan eğitim etkinliklerinin geliştirilmesi ile birlikte harmanlanmış eğitim, çevrimiçi eğitim gibi evden eğitim süreçleri önem kazanmıştır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitim faaliyetleri pandemi sürecinde hızlı değişime uğramış ve ülkemizde yaklaşık yirmi yedi milyon öğrenci bu süreçten etkilenmiştir. Bu süreçte hızlı ve etkin adımlar atarak eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi gerekli olmuştur. Yükseköğretim Kurulunun da bu noktada hızla aldığı kararların üniversiteler tarafından uygulanması gerekmiştir. Bu noktada, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak, her öğrencimize ulaşılmasını ve eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitim aracılığıyla yürütülmesini sağlamak amacıyla hızla kararların alınmasını ve uygulanmasını pandemi sürecinin en başından beri önceliğimiz haline getirdik” dedi.

  “BİRÇOK ALANDA OLDUĞU GİBİ EĞİTİM SÜREÇLERİ AÇISINDAN DA ÖNCÜLÜK ETME SORUMLULUĞU VE BİLİNCİYLE HAREKET ETMEKTEYİZ”

  Şevli konuşmasının devamında, hâlihazırda devam eden uzaktan eğitim faaliyetlerini geliştirmek ve yeni alt yapısal destekler ile sistemin etkin şekilde yürütülmesi için her türlü desteği sunmaya devam ettiklerini belirterek, “hem  öğrencilerimize hem de akademisyenlerimize uzaktan eğitimin daha etkin kullanılması yönünde destekleri sürecin başından beri vermekteyiz. Tüm derslerin ve materyallerin öğrencilerimize ulaştırılması için yoğun çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bununla birlikte üniversite olarak diğer eğitim kademelerinde yürütülen uzaktan eğitim çalışmalarına destek vererek hem bölgesel hem de ulusal anlamda üniversitemizde üretilen bilgi birikiminin diğer kademelerde görevli bireylere ulaştırılması adına adımlar atmaya devam etmekteyiz. Birçok alanda olduğu gibi eğitim süreçleri açısından da öncülük etme sorumluluğu ve bilinciyle hareket etmekteyiz.” ifadelerinde bulundu.

  “YAŞADIĞIMIZ BU SÜRECİN EN HAFİF ZARARLARLA ATLATILMASI AMACIYLA BU YÖNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

  Rektör Prof. Hamdullah Şevli sözlerini, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak eğitim faaliyetlerimizi devam ettirirken bilimsel çalışmaların da bu süreçte çok daha fazla kişiye ulaşması ve süreçle ilgili araştırmaların yapılmasına verdiğimiz destek ve teşvik için de elimizden geleni yapmaktayız. Bu bağlamda, Pandemi ve Eğitim adlı çalışmayı tüm eğitim paydaşlarının istifadesine sunduk. Bu süreçte atılacak adımların daha sağlıklı sürdürülmesi adına Van Valiliği, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAKA ile birlikte bu hizmet içi eğitim ile akademisyenlerimizi, öğretmenler ve idareciler ile bir araya getirmeyi amaçladık. Yaşadığımız bu sürecin en hafif zararlarla atlatılması amacıyla bu yönde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu hizmet içi eğitiminin tüm paydaşlara faydalı olmasını diliyorum.” şeklinde tamamladı.

  Sempozyumun 1. günü, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Prof. Dr. Hasan Çiçek ve Doç. Dr. Ahmet Yayla’nın yaptıkları sunumlarla tamamlandı.

  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Youtube Kanalı üzerinden de canlı yayımlanan ve 25 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek olan sempozyumun sunumlarının, ilk 2 gün Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul yöneticilerine, 3. ve 4. günlerde ise Rehber Öğretmenlere yapılacağı aktarıldı.

  Sempozyumun açılışı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ve Prof. Dr. Murat Kayri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey, öğretim üyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER