Van YYÜ'de başıboş köpekler korku saçıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde sürü halinde dolaşan başıboş köpekler tehlike saçıyor. Van YYÜ yerleşkesinde başıboş köpekler öğrenci ve personelin korkulu rüyası oldu.

Van YYÜ'de başıboş köpekler korku saçıyor

  Van YYÜ'de her gün binlerce öğrencinin gidip geldiği üniversite alanında bulunan başıboş köpekler tehlike saçmaya devam ediyor. Özellikle üniversite içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci ve Kız Öğrenci Yurdu civarını mesken edinen başıboş köpekler öğrencilerin korkulu rüyası oldu.

  Öğrenciler sürekli başıboş köpeklerin saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, sorunu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini ileri sürdüler. Öğrenciler geçtiğimiz günlerde üniversite personellerinin de başıboş köpek saldırısına maruz kaldığını ve yaralandığını ileri sürdüler.

  Özellikle kız yurdu civarında başıboş köpeklerden geçilemediğini belirten kız öğrenciler, yemekhaneye güvenlikçiler nezaretinde gitmek zorunda kaldıklarını vurguladılar. Van YYÜ'deki başıboş köpek sorunu defalarca gündeme getirilmesi ve yetkililerin bu konuda bir önlem almaması ise kafalarda soru işareti bırakıyor.

  2016 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampus alanında başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Murathan Barkın ve birçok kişi ağır yaralanmıştı. Bu saldırılar sonrası Van YYÜ'de bulunan başıboş köpekler, rektörlükçe oluşturulan timler tarafından bayıltılarak toplanıp kısırlaştırılmıştı.

  Öğrenci ve personelin korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler için biran önce önlemler alınması ve üniversite içerisinde bir hayvan barınağı yapılarak, bu köpeklerin burada toplatılması isteniyor.

  Van Bögle Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29