Van YYÜ'de başıboş köpekler dehşet saçıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde sürü halinde dolaşan başıboş köpekler tehlike saçıyor. YYÜ yerleşkesinde başıboş dolaşan köpekler öğrencilerin korkulu rüyası olurken, 7 köpeğin saldırısına uğrayan bir öğrenci büyük dehşet yaşadı. 

Van YYÜ'de başıboş köpekler dehşet saçıyor

Van YYÜ'de her gün binlerce öğrencinin gidip geldiği üniversite alanında bulunan başıboş köpekler tehlike saçmaya devam ediyor. Özellikle üniversite içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci ve Kız Öğrenci Yurdu civarını mesken edinen başıboş köpekler öğrencilerin korkulu rüyası oldu.

Üniversite yerleşkesinden sürü halinde dolaşan köpeklerin saldırısına uğraşan kız öğrenci, büyük dehşet yaşadı. 

Öğrenciler sürekli başıboş köpeklerin saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, sorunu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini ileri sürdüler. Öğrenciler hemen hemen her gün bir öğrencinin bu dehşeti yaşadığını belirtirken, defalarca haber yapılmasına rağmen, üniversite yetkililerinin harekete geçmemesi ise düşündürüyor.

Üniversite yerleşkesinde başıboş köpeklerden geçilemediğini belirten öğrenciler, başıboş köpeklerin dehşet saçtığını ifade ettiler. Van YYÜ'deki başıboş köpek sorunu defalarca gündeme getirilmesi ve yetkililerin bu konuda bir önlem almaması ise kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

Her gün birçok öğrenci bu saldırılara maruz kalırken, birçok öğrenci ise büyük tehlike atlatıyor. Son olarak sürü halinde dolaşan 7 köpeğin saldırısına uğrayan kız öğrenci, büyük dehşet yaşadı. Köpeklerin saldırısına uğrayan genç kızın sağlık durumuyla ilgili bilgi alınmazken, öğrenciler başıboş köpekler için biran önce önlemler alınması ve üniversite içerisinde bir hayvan barınağı yapılarak, bu köpeklerin burada toplatılması isteniyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER