Van, yarı maratona hazır…

Van tarihinde ilk kez, 12 Haziran 2022 tarihinde Van Denizi Yarı Maratonu (21 km) ve Halk Koşusu (10 km), gerçekleştirilecek. Pazar günü gerçekleştirilecek olan yarı maraton ile Van tarihinde bir ilke imza atılacak.

Van, yarı maratona hazır…

Spora ve sporcuya önem veren Van Büyükşehir Belediyesi, İl tarihinde ilk kez bir yarı maraton düzenleyecek.

IAAF kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan, Van Denizi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, Van Kalesi, İskele Caddesi, Van Müzesi, Edremit Sahili, İpekyolu ve 2 Nisan Caddeleri ile Beşyol Meydanını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

Van tarihinde ilk kez düzenlenecek olan 1. Van Denizi Yarı Maratonu, 12 Haziran 2022 Pazar günü sabah saat 09.00'da Beşyol meydanında başlayacak.

Kent tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen 1. Van Denizi Yarı Maratonuna yoğun katılımın olması bekleniyor.

Bu yıl sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık veren Van Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Pazar günü ilk ilk daha imza atacak.

Her hafta yaptığı bölgemizin güzelliklerini keşfetmek için değişik etkinlikler düzenleyen Van Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü ise 1. Van Denizi Yarı Maratonuna ev sahipliği yapacak.

Beşyol'dan başlayacak olan 1. Van Denizi Yarı Maratonu, Van sahiline inecek, Van sahilinden devam edecek ve tekrar kent merkezinde biten 21 kilometrelik bir yarı maraton ve 10 kilometrelik de bir halk koşusu olacak.

21 kilometrelik yarı maratonu tamamlayan yarışmacılara belediye tarafından ödüller verilirken, değişik kategorilerde yaklaşık 100 bin liranın üzerinde de ödül dağıtılacağını belirtildi.

Yarışmada 10 kilometrelik halk kısmına ailelerin de katılabileceği bir etkinlik olacak.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER