Van Valiliği'nden yeni pandemi tedbirleri…

Van Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından, Ramazan Ayı Tedbirleri dolayısıyla gönderilen genel kapsamında yeni kararlar aldı. Van Valiliği genelge kapsamında, Ramazan ayında, geleneksel hale gelen bazı davranış, etkinlik ve uygulamalar hakkında yeni tedbirler aldı.

Van Valiliği'nden yeni pandemi tedbirleri…

  Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de devam ediyor. Türkiye'deki illerin neredeyse tamamı vaka sayılarına göre kırmızı renk olmaya yakınken, Van'da da vaka sayıları her geçen gün artıyor. Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bu kapsamda Ramazan ayında vakalarda artışın önüne geçmek için yeni kararlar alındı.

  Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar kapsamında il sınırları içerisinde vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren hiçbir etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyeceği belirtildi.

  TERAVİHLER EVDE KILINACAK

  İftar ve sahurlarda misafir kabul etmemeleri konusunda vatandaşlara cami, belediye hoparlörleri ve kolluk araçları vasıtası ile sık sık duyuru yapılacağı karara bağlanırken, teravih namazları ise evde kılınacak. Teravih namazı nedeniyle evler başta olmak üzere çeşitli yerlerde bir araya gelinmemesi gerektiği vatandaşlara sık sık duyurulacağı ifade edildi.

  PİDE ÜRETİMİ İFTARDAN 1 SAAT ÖNCE SONLANDIRILACAK

  Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar kapsamında fırınlarda pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak. İftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek ve iftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edebilecek.

  SEMAVER, MANGAL, CIZBIZ, MISIR, CİĞER, KESTANE SATIŞI YASAK

  Ramazan ayı boyunca il genelinde mesire ve ören yerlerinde, park ve bahçelerde, baraj ve gölet kenarlarında, cadde, sokak, yol, yol kenarlarında, sahipsiz boş alanlar ile açık ve kapalı ortak kullanım alanları gibi her türlü halka açık yerlerde, semaver, mangal, cızbız, mısır, ciğer, kestane vb. ürünlerin etkinlikleri ve satışları yapılamayacak.

  AÇIKTAN ÇİĞ KÖFTE SATIŞI YASAK

  Ramazan ayı boyunca il genelinde çiğ köfte satışı kapsamında ise açıktan çiğ köfte satışı yapılamayacak. Lokanta, restoran, market ve çiğ köfte salonlarında çiğ köfte satışı yapılabilecek. Bu işyerlerinde de hijyen kuralları çerçevesinde daha önceden paketlenmiş hazır bir şekilde satışı yapılabileceği karara bağlandı.

  TOPLU TAŞIMADA KULLANILAN ARAÇ VE SEFER SAYILARI ATTIRILACAK

  Ramazan ayı boyunca yapılacak türbe ziyaretlerinde yetkili birimlerce gerekli önlemler alınacak. İftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler tarafından toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayıları attırılacak. Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için, mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak. Fiziki mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

  MARKET VE PAZAR YERLERİNDE HER TÜRLÜ TEDBİRLER ALINACAK

  Ramazan ayı süresince alışveriş yoğunluğunun artabileceği göz önünde bulundurularak, başta market ve pazar yerleri olmak üzere kalabalıkların oluşabileceği alanlarda fiziki mesafe koşullarının korunmasına yönelik her türlü tedbirler alınacak.

  FAHİŞ FİYAT DENETİMİ ARTTIRILACAK

  AVM'ler de, 10 m2'ye en fazla 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabul edilebilecek. Semt pazarlarında, pazarda bulunan esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar müşteri kabul edilebilecek. Ramazan ayında fahiş fiyat uygulaması yapan firma/işletmelere yönelik denetimler arttırılacak.

  DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

  Salgının yayılım hızının kontrol altında tutulması için, alınan tedbir ve belirlenen kurallara toplumun tüm kesimleri eksiksiz olarak uyması için tedbirler attırılacak. Dinamik denetim modeli çerçevesinde geniş katılımlı, etkin, planlı ve sürekli/kesintisiz şekilde denetim yapılacak. Motorlu Taşıtlar Sürücü Kurslarının teorik dersleri zaruri durumlarda uzaktan eğitim şekli ile yapılabileceği karara bağlandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29