Van TSO'nun ÇED raporuna onay…

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın 'Tarıma Dayalı İhtisas (BES) Organize Sanayi Bölgesi' projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunmuş olduğu ÇED Olumlu Belgesi onaylandı.

Van TSO'nun ÇED raporuna onay…

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın önemli projeleri arasında yer alan Besi Organize Sanayi Bölgesi ÇED Olumlu Belgesi Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Van TSO) ortaklarıyla birlikte kent için hayata geçireceği en önemli projelerden biri olan 'Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi' çalışmaları hız kazandı.

Van TSO ile birlikte 10 kamu kurum kuruluşunun ortaklığında, Gürpınar, Edremit ve Gevaş ilçeleri arasında kalan 4 milyon metrekarelik alanında hayata geçirilecek olan projenin, çevresel etki değerlendirmesi olumlu olarak onaylandı.

Van'da hayata geçirilmesi planlanan proje ile 12 bin büyükbaş hayvan yetiştirilecek, et işleme ve yem fabrikaları kurulacak. Proje ile binlerce kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van TSO Başkanı Necdet Takva, gurur projeleri olan Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin ÇED raporunun bakanlık tarafından onaylandığını belirterek, TDİOSB'yi Van'a kazandırdıklarını ifade etti.

"DEVASA BİR HAYVANCILIK BÖLGESİ OLACAK"

Tarıma Dayalı İhtisas (BES) Organize Sanayi Bölgesi'nin 4 milyon metrekare alan üzerinde kurulacağını müjdeleyen Başkan Takva, "Buradaki en büyük pay Van Ticaret ve Sanayi Odası'nındır. Proje yine Van TSO'nundur. YİKOB, Van Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Tüketiciler, Üreticiler Birliği, Damızlık Sığır Üreticileri Birliği bunu önemsiyor. Organize Besi Hayvancılık Bölgesi bizim bildiğimiz organize sanayi bölgesine benzemez. Bu projede epey bir yol kat edildi. İlk etapta 4 milyon metrekare, sonrasında büyüyerek 17-20 milyon metrekare alana dönüşebilecek, devasa bir hayvancılık bölgesi olacak. Tüm proje alanları tamamlandı. Organize Besi Hayvancılık Bölgesi, Gevaş Gündoğan Mahallesi ile Edremit Köprüler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Van Et'in karşısında, Bitlis- Hakkâri karayolu üzerinde yaklaşık 4 bin dönüm arazi üzerine kuruluyor. Başlangıçta 5 adet 500 baş, 15 adet 250 baş, 30 adet 100 baş, 50 adette 50 baş olmak üzere yıllık 11 bin 750 adet besi sığırı üretim kapasitesi planlanmaktadır" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER