Van TSO: Seçimlere 1,5 yıldan fazla bir süre var

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, oda seçimlerine 1,5 yıldan fazla bir süre kalmış olmasına rağmen, kentin gündeminin seçimlerle meşgul edilmesinin çalışmaları tıkadığı belirtildi.

Van TSO: Seçimlere 1,5 yıldan fazla bir süre var

     Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Son günlerde Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini gündeme taşıyarak meşguliyet oluşturulduğu kamuoyumuz tarafından bilinmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki; tüm Türkiye’de olduğu gibi Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri de, Yargı gözetiminde, Kanun ve İlgili Yönetmelikler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Oda seçimlerine 1,5 yıldan daha fazla bir süre var iken, ilimizin gündemini seçim çalışmaları ve söylentileri ile tıkamanın hiç kimseye faydası yoktur. Kaldı ki şehrimiz pandemi sürecinin ekonomik sıkıntılarını her alanda yaşarken, kentin çözüm bekleyen birçok sorunu varken, gerçeği yansıtmayan bu tür söylentileri yaymanın, üyelerimizi seçim söylentileri ile meşgul etmekten ve kutuplaşmalara neden olmaktan başka bir işe yaramayacaktır” denildi.

    Açıklamanın devamında ise, “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçilmiş tüm organlarımız ile birlikte, sadece üyelerimizin değil, şehrin bütün problemlerine çözüm sunmaya çalışarak, her insanına değer katmaya, onlara daha yaşanılır ve sorunlardan arındırılmış bir şehir sunmak için elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. Kıymetli üyelerimiz ve Kamuoyumuz bilmelidir ki; Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 5174 Sayılı Kanunun Organ Seçimleri Yönetmeliği çerçevesinde seçim takvimi esas alınarak gerçekleşecektir. Buna bağlı olarak da odamızın önümüzdeki 2 yıla yakın süreç içerisinde herhangi bir seçim gündemi bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2021, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29