Van Tıbbiye Camii ve Külliyesi yardım bekliyor

2017 yılında temeli atılan fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı bir türlü tamamlanamayan Van Tıbbiye Camii ve Külliyesi yardım bekliyor. Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi civarında yapılan ve Osmanlı, Selçuklu ile bugünün modern mimarisine uyarlanarak projelendirilen Tıbbiye Camii ve Külliyesinin inşaatı yardım bekliyor.

Van Tıbbiye Camii ve Külliyesi yardım bekliyor

  Türkiye'de proje örneği bulunmayan ve bittiğinde Van'ın en büyük camisi olacak olan Tıbbiye Camii ve Külliyesi, 20 bin 600 metrekare alan üzerine kuruluyor. 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanan Tıbbiye Camii ve Külliyesi, maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü tamamlanamıyor.

  Hayırsever bir mühendis tarafından projesi çizilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından test edilen Tıbbiye Camii ve Külliyesi'nin içerisinde kütüphane, Kur'an kursları, çok amaçlı konferans salonu, çocuk kreşi, aşevi, dinlenme salonları, duş ve abdesthaneler bulunuyor.

  Tıbbiye Cami ve Külliyesinin hasta yakınlarının dinlenme ve ibadet ihtiyacını karşılaması beklenirken, inşaat çalışmalarını devam etmesi için, yardım kampanyası başlatıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsünde Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nin yanında yapımı devam eden Tıbbiye Camii ve Külliyesi için bağış çağrısı yapıldı.

  Külliyenin bir an önce tamamlanıp hizmete girebilmesi için SMS kampanyası başlatılırken, tüm GSM operatörlerinden BAGIS yazılıp 6525'e mesaj atılarak 10 TL bağış yapılabileceği belirtildi.

  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi yerleşkesinde 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde yapımı devam eden Tıbbiye Camii ve Külliyesi, hayırseverlerin yapacağı yardımı bekliyor.

  3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği kapasiteye sahip olan cami ve külliyenin içinde bay ve bayan dinleme salonları, Kur'an kursları, konferans salonu, abdesthaneler, duşluklar, aş evi, kütüphane, kreş ve toplantı odası yer alıyor.

  Kaba inşaat hemen hemen tamamlanan Tıbbiye Camii ve Külliyesi, hayırseverlerden destek bekliyor.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29