Van temsilcisinde, moraller yerinde…

Hafta sonu sahasında konuk ettiği Turgutluspor'u 1-0 mağlup ederek çıkışını sürdüren Vanspor'da, galibiyet sevinci yaşanıyor. Van temsilcisi, Cumartesi günü oynayacağı Serik Belediyespor maçına odaklandı.

Van temsilcisinde, moraller yerinde…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Turgutluspor'u, taraftarının yoğun desteğiyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Taraftarın bu sezon ilk kez bu kadar yoğun ilgi gösterdiği maçta, Van temsilcisi sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Ligde kalma mücadelesi veren Manisa temsilcisi Turgutluspor karşısında üstün bir futbol ortaya koyan Vanspor, hanesine 3 puan daha yazdırdı. Özellikle taraftarının yoğun desteğini arkasına alan Van temsilcisi, ilk yarıda Mehmet Özdiraz'ın ayağından bulduğu golle, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Teknik Direktör Erhan Altın yönetiminde henüz mağlubiyeti bulunmayan Vanspor, bu çıkışını Turgutluspor karşısında da sürdürdü. Altın yönetiminde Ergene Velimeşespor'u 3-1, Afjet Afyonspor'u 2-1, Turgutluspor'u ise 1-0'la geçen Vanspor, lider Sakaryaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

Van temsilcisi son haftalarda aldığı galibiyetlerle play-off hattıyla arasında puan farkını iyice kapattı. Turgutlu galibiyetiyle puanını 42'ye çıkaran Van temsilcisi, yedinci sıraya yükselerek, play-off hattıyla arasındaki puan farkını 1'e indirmeyi başardı.

LİDER SAKARYA GALİBİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda lider Sakaryaspor deplasmanda Somaspor'u 2-1 mağlup ederek, 52 puan +32 averajla liderliğini sürdürdü.

1461 Trabzonspor ise evinde Diyarbekirspor'u tek golle devirerek, 52 puan +22 averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Sivas Belediyespor, Cumartesi oynanan karşılaşmada deplasmanda Sarıyer ile 1-1 berabere kalarak 45 puanla üçüncü sırada yer alırken, Bodrumspor da evinde Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı ve 44 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Çorum FK evinde Kahramanmaraş'ı 2-1 yenerek 43 puanla beşinci sırada bulunurken, Bayburt Özel İdare ise Etimesgut Belediyespor'u 3-0 mağlup etti ve 43 puanla altıncı sırada yer aldı.

Lidere 2-1 mağlup olan Somaspor 41 puanla sekizinci sıraya gerilirken, deplasmanda İnegölspor'a 2-1 mağlup olan Afjet Afyonspor ise 38 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı.

İkinci devreye kötü bir başlangıç yapan, ancak Cumartesi günü sahasında Ergene Velimeşe'yi 4-1'le geçmeyi başaran Ankaraspor puanını 35'e çıkararak onuncu sıradaki yerinde kalırken, Sahasında Afjet Afyon'u 2-1'le geçen İnegölspor puanını 31'e çıkararak on birinci sıraya yükseldi.

Deplasmanda Bodrumspor'la 1-1 berabere kalan ve 30 puanda kalan Serik Belediyespor on ikinci sıraya gerilerken, Bayburt'a 3-0 gibi net bir skorla mağlup olan Etimesgut Belediyespor ise 29 puanla on üçüncü sıraya geriledi.

1461 Trabzon FK'ya 1-0 mağlup olan Diyarbekirspor 28 puanla on dördüncü sırada yer alırken, Sarıyer ise 23 puan ve -11 averajla on altıncı sırada bulunuyor.

23 puanlı bir diğer takım olan ve Vanspor'a 1-0 mağlup olan Turgutluspor -19 averajla on yedinci sırada yer alırken, Ergene Velimeşe 18 puanla on sekizinci, Kahramanmaraşspor 13 puanla on dokuzuncu sırada bulunuyor.

Son sırada ise 8 puanlı Niğde Anadolu FK bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER