Van SDİ’den, Sezen Aksu’ya tepki…

Son klibinde Hz. Adem ve Hz. Havva’ya yönelik sözleri ile büyük tepki toplayan Sanatçı Sezen Aksu’ya bir tepki de Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi’nden (Van SDİ) geldi.

Van SDİ’den, Sezen Aksu’ya tepki…

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Van SDİ, “Sezen Aksu, yakın zamanda YouTube üzerinden yayınladığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında “Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete” sözleri ile başlarken, “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” şeklindeki hadsiz ifadelerle şarkısına devam etmiştir: İlk peygamber olan Hz. Adem’e ve Hz. Havva annemize cahil demek kimsenin haddi değildir. Halkın dini değerlerini önemsemeyen ve aşağılayan bu sözlerinizden dolayı Sezen Aksu’yu şiddetle kınıyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bir sanatçı, yaşadığı ülkedeki halkın milli ve manevi değerleri noktasında duyarlı olmalıdır. Düşünce ve ifade özgürlüğü gerekçesiyle herhangi bir iletişim aracını kullanarak insanların değerlerine, dinine ve Allah’ın peygamberlerine karşı aşağılayıcı bir dil kullanması kesinlikle kabul edilemez. Ne yaptıklarını öğrenmek istersen “Dalıp gitmişiz, eğleniyoruz işte,” derler. De ki “Allah’ı mı, ayetlerini mi, yoksa elçisini mi hafife alıyorsunuz?”(Tevbe 9/65) Mealindeki ayeti kerime Dini değerlerin sanat amaçlı da olsa alaya alınamayacağını ifade etmektedir. Halkın önemli bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan bu şahsın, yaptığı bu fiilden dolayı kamu barışını bozduğu gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu 216. Maddesi gerekçesiyle ayrıca cezalandırılması gerekir. Hz. Adem ve Hz. Havva bütün kutsal dinlerin ortak mukaddesatıdır. Onlara karşı kullanılan cahil yakıştırması, ortak dini değer ve sembol olan kişilerin bu şekilde aşağılanması halka mal olmuş bir sanatçıya yakışmamıştır. “Keşke müziği bırakıyorum dediğinde bıraksaydı da bunlara şahit olmasaydık. Hz. Adem ve Hz. Havva’ya hakaret ettiği bu şarkının yasaklanmasını ve tüm platformlardam kaldırılmasını talep ediyoruz. Sözlerinizle kastınız genel olarak insanın cahilliği olabilir. Lakin, bunu tüm kutsal dinlerin ortak değeri Hz. Adem ve Hz. Havva üzerinden yapmanız kabul edilebilir bir durum değildir ve buna Van SDİ olarak müsamaha gösteremeyiz. Bütün sanat çevrelerinden dini değerlerimize saygılı olunmasını ve Sezen Aksu’nun bir an önce halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2022, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29