Van OSB Başkanı Aslan güven tazeledi

1998 yılında Van'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayiciler hafta sonu sandık başına gitti. Söz konusu seçimde 91 oy alan mevcut başkan Memet Aslan güven tazeledi.

Van OSB Başkanı Aslan güven tazeledi

Kentin önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Van Organize Sanayi Bölgesi'nin genel kurulu Cumartesi günü yapıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen genel kuruda, eski başkan Memet Aslan güven tazeledi.

Van'ın en büyük organize sanayi bölgesi olan Van OSB'de sanayiciler 19 Şubat'ta sandık başına gitti. 128 kişinin oy kullandığı seçimde, 1 oy geçersiz olurken, sarı liste ile yarışan mevcut başkan Memet Aslan 91, beyaz liste ile yarışan Şemsettin Bozkurt ise, 36 oy aldı.

2017 yılında yapılan seçimlerde mevcut Başkan Memet Aslan ve eski Başkan Şemsettin Bozkurt bir kez daha karşı karşıya gelmişti. O dönemki seçimde mevcut Başkan Aslan 68 oy alırken, Bozkurt ise 62 oy almıştı. Mevcut Başkan Aslan, seçimi 6 oyluk farkla kazanmıştı.

Seçim sonrası kısa bir değerlendirme yapan OSB Başkanı Aslan, bundan sonraki süreçte yarım kalan projelerini tamamlayacaklarını ve OSB’ye ivme kazandırmak için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2022, 17:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN'I YENİDEN DÜŞÜNMEYE VAR MIYIZ?
VAN'I YENİDEN DÜŞÜNMEYE VAR MIYIZ? - 2 yıl Önce

Bu şehri on yıllardır particilik, aşiretçilik, ailecilik, grupçuluk, adamcılık bitirdi. Kırk yıldır bu kafa değişmiyor. Tek ideali, tek vizyonu, tek hayali, tek çabası, tek ortak noktası "VAN" olan bir anlayış hepimizde gelişmedikçe VAN ilerlemez, gelişmez, modernleşmez, çağ atlamaz. Partimiz de, aşiretimiz de, sendikamız da, baromuz da, derneğimiz de, odamız da, her şeyimiz de VAN olacak, ÖNCE VAN olacak. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, kentleşmesiyle, mimarisiyle, turizmiyle, sanayisiyle, tarımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla, yeşiliyle, çevresiyle, doğasıyla, sanatıyla, kültürüyle, eğitimiyle ulaşımıyla, mega projeleriyle, yatırımlarıyla, sosyal barışıyla, birlik ve beraberliğiyle VAN'ı öncelersek şehrimiz emsalleriyle yarışır. Yoksa 1980'de ülkenin 19. gelişmiş ili iken şimdi 51. ili olduğumuz gibi gerileriz veya yerimizde sayarız. Elbettte Van da gelişti fakat kaplumbağa hızıyla büyüdü. Emsalleri ise at hızıyla büyüdü ve bizi geçip gittiler. Biz sadece özel sektörün ve şahısların yaptığı binlerce bina ile geliştiğimizi sandık. Çevre yolumuz hâlâ yok. Modern otogarımız hâlâ yok. Kent meydanımız yok. Millet bahçelerimiz yok. Toplamda yüz binlerce, milyonlarca dönüm ölçeğinde yüzlerce park ve yeşil alanımız yok. Çiçekli'den Kampüs'e uzanan sahil bandı ve regreasyon sahalarımız yok. Otoparklarımız yok. Çok katlı otoparklarımız yok. Modern ve ferah yollarımız yok. Gıcır gıcır cadde ve sokaklarımız yok. Tertemiz bir çevre ve doğamız yok. Yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan bakımlı tarihî mekanlarımız ve ören yerlerimiz yok. Bakımlı, modern, ferah, cici ve göz alıcı çarşılarımız, semtlerimiz ve mahallelerimiz yok. Düzenli ve modern bir toplu taşıma ağımız yok. Çağdaş bir demir yolu ağımız yok. Yüzlerce, binlerce fabrika, imalathane, atölye ve işletmemiz yok. Kendine yeten ve ülkeyi besleyen tarım ve hayvancılığımız yok. Tertemiz ve bakımlı kanal ve derelerimiz yok. Tertemiz ve çevresi ihya edilmiş bir Van Gölü'müz yok. Yüzlerce STK olmasına rağmen şehrini önceleyen ciddi bir sivil toplum yapılanmamız yok. Bir milyon nüfusa rağmen şehrine sahip çıkan, yaşadığı yöreyi kalkındıran ve güzelleştiren insanlarımız yok. O kadar çok eksiğimiz var ki...Bardağın dolu tarafını elbette hepimiz biliyoruz fakat bardağın boş tarafına da odaklanıp bardağı hızla doldurmaya bakalım. Yıllarımız geçiyor, ömrümüz geçiyor. Kendimize, çocuklarımıza, torunlarımıza muazzam, muhteşem, mükemmel bir Van bırakalım.

SIRADAKİ HABER