Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı'nda hummalı çalışma…

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 1999'dan bu yana faaliyet gösteren Van'daki eğitim parkının yerine yepyeni, modern ve çevreci bir park inşa ediyor. 2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray'ın adının yaşatılacağı eğitim parkında, çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı'nda hummalı çalışma…

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 3 bin 135 gönüllüsünün desteği ile faaliyetlerini sürdürmekte olduğu ve bugüne kadar 132 bini aşkın çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturan Van'daki eğitim parkını baştan sona yeniliyor.

Pandemi nedeniyle etkinliklerine geçen yıl ara verilen eğitim parkının yerine yepyeni, modern ve çevreci bir eğitim parkı inşa etmek için çalışmalar sürüyor.

2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray'ın adının yaşatılacağı eğitim parkı, sürdürülebilir mimarisi, teknoloji altyapısı, spor alanları, açık alan düzenlemesi ve fonksiyonel iç mimarisiyle çocuk dostu mekân olarak yeniden tasarlanarak inşa ediliyor.

29 Ekim'de çocuklarla buluşturulması hedeflenen ve modern mimarisiyle göz kamaştıracak olan Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı'nda, her yıl 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği sunulacak.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, Van Eğitim Parkı Yetkilisi Cesim Yarız, TEGV Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, TEGV gönüllüleri ve eğitim dostlarının katılımıyla temeli 27 Mayıs'ta atılan olan Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı'ndaki inşaat çalışmaları, aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci'nin, TEGV'in amiral gemisi olarak nitelendirdiği Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı'nın, 29 Ekim'de düzenlenecek olan görkemli törenle Vanlı çocukların hizmetine sunulacak.

Van ve bölgenin yanı sıra, Türkiye örnek bir eğitim tesisi olması beklenen Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı, binlerce çocuğa nitelikli eğitim imkanı sağlayacak.

NİRUN ŞAHİNGİRAY EĞİTİM PARKI'NDA NELER OLACAK?

29 Ekim'de yeniden Vanlı çocukların buluşma noktası haline gelecek olan Eğitim Parkı'nda bin 850 metrekare kapalı alan üzerine, 120 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 2 tasarım ve beceri atölyesi, bilişim ve teknoloji odası, düşler atölyesi ve drama atölyesi, okuma adası, standart etkinlik odaları, proje odası ve kütüphane yapılması planlanıyor.

Bunun yanı sıra 12 bin 900 metrekare açık alana sahip olacak olan parkta, fiziksel etkinliklerine olanak sağlayacak şekilde, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu ve çok amaçlı spor sahasını çocukların hizmetine sunulacak.

Sürdürülebilir mimarisi, teknoloji altyapısı, spor alanları, açık alan düzenlemesi ve fonksiyonel iç mimarisiyle çocuk dostu mekan olarak tasarlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkı'ndaki çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER