Van 'Millet Bahçesi'nde hummalı çalışma…

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan ve daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen eski devlet hastanesi alanında yapılacak olan Van 'Millet Bahçesi'nde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Van 'Millet Bahçesi'nde hummalı çalışma…

  Van'ın çehresine yeni bir değer katacak olan Van 'Millet Bahçesi'nde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. 24,646 metre karelik Eski Devlet Hastanesi'nin yerinde yapılan Millet Bahçesi yaklaşık olarak 16 milyon TL'ye mal olacak.

  Ekim ayında tamamlanması hedeflenen Millet Bahçesi, yeşil alan ve sosyal donatılarla Van'a renk katacak. Millet Bahçesi çalışması kapsamında, enkaz kaldırma ve düzeltme çalışmaları devam ediyor.

  Millet bahçesi, şehrin stresini üzerinden atarak, sağlıklı ve nitelikli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olması beklenirken, Van'a önemli bir değer katması bekleniyor.

  24,646 metre kare büyüklüğündeki alanda tamamen yeşil alan ve peyzaj ile sosyal donatılarla dizayn edilecek şekilde projelendirilirken, bölgenin en büyük millet bahçesi olması hedefleniyor.

  Toplam 24,646 bin metrekare alana sahip olan millet bahçesi, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, kafeterya ve gençlik merkeziyle her yaştan insanın keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği gözde mekanların başında gelecek.

  Van'da uzun süre gündemi meşgul eden Eski Devlet Hastanesi'nin yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 Mayıs ayında Millet Bahçesi olmak üzere ihale çıkarılmıştı. Van'ın kalbinde bulunan yer alan ve daha önce TOKİ tarafından satışa çıkarılan, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in girişimleri sonrası Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen devasa alan kısa sürede Millet Bahçesi olacak.

  Daha önce ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 24,646 metre karelik Eski Devlet Hastanesi'nin yerinde Millet Bahçesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Eski Devlet Hastanesi'nin yerine yapılacak olan Millet Bahçesi, yeşil alan ve sosyal donatılarla Van'a renk katacak.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29