Van İŞGEM rol model oluyor

Van'da, girişimciliği ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla 2004 yılında kurulan ve binlerce kişiye istihdam kapısı olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), hazırladığı projelerle dünyaya rol model olmayı başarıyor. Van İŞGEM modeli artık Sudan ve Afrika ülkelerinde kurulacak.

Van İŞGEM rol model oluyor

Girişimcilerin ihtiyaç duyduğu fiziksel koşulları ve teknik yardımı sağlamanın yanı sıra faaliyetleri ve hizmetleriyle de diğer iş geliştirme merkezleri için rol model olan Van İŞGEM, dünyaya da örnek olmaya başardı.

Avrupa İnovatif Girişimciler Derneği'nin önerisi ile Van İŞGEM'i ziyaret eden Sudanlı yetkililer ile Van İŞGEM modelinin Sudan'da ve diğer Afrika ülkelerinde kurulması için işbirliği protokolü imzalandı. Daha önce hazırladığı projelerle Türkiye'ye rol model olan Van İŞGEM, artık yurt dışında da rol model olmayı başardı.

Ar-Ge, ihracat, satış ve pazarlama, işletme yönetimi, finans ve e-ticaret alanlarında kapasite artırma konusunda yeni girişimlere ve yenilikçi genç şirketlere yardımcı olan Van İŞGEM, bu girişimlerin rekabet gücünü ve yeni pazarlara girme şansını artırmayı başarıyor.

Coğrafi konumu sayesinde bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi haline gelen Van, yaptığı projelerle adını Türkiye'de ve dünyada duyurmaya devam ediyor. Daha önce yaptığı üretimlerle adından sıkça söz ettiren Van İŞGEM, Sudan ve Afrika ülkelerine model oluyor.

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, Sudanlı yetkililerle bir araya gelerek, Van İŞGEM modelinin Sudan ve Afrika ülkelerine kurulması amacıyla protokol imzaladıklarını vurguladı.

Van İŞGEM'in artık dünyaya rol model olduğunu belirten Gedik, Van İŞGEM'in yürüttüğü doğru çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER