Van ikinci doz aşıda sarı kategoride

Sağlık Bakanlığı'nın ikinci doz aşılama verilerine göre illerin durumlarını gösteren haritada Van turuncu kategoriden, sarı kategoriye geçti. Van ikinci doz aşılamada yüzde 65,1'lik oranla sarı kategorideki iller arasında yer aldı.

Van ikinci doz aşıda sarı kategoride

Van'da en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Van'da 2'inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 65,1 oldu. İkinci doz aşılamada önceki gün kırmızı kategoride yer alan Van, sarı kategoriye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,45, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,47 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplamda 114 milyon 207 bin 634 yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il Muğla, Kırklareli, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur olurken, en az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Bayburt, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Mardin, Siirt, Muş, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa olarak sıralandı.

Yeni aşılama risk haritasında turuncu kategoride bulunan Van, sarı kategoriye yükseldi.

BAKAN KOCA'DAN VANLILARA AŞI UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'ın ikinci doz aşıda %65'in üzerine çıktığını belirterek, "Van'da ikinci doz aşı oranı %65'in üzerine çıktı. Van, sarı kategorisinde. Zamanı gelmiş ikinci veya üçüncü doz aşılarımızı yaptıralım. Geç kalmak, risk almaktır. Kronik hastalığı olanlar ve büyüklerimiz Covid-19'u ağır geçiriyor. Tam doz aşı olmalarını ısrarla öneriyoruz. Gençlere çağrımız devam ediyor. 18-25 yaş arası grupta tam doz aşılı olma oranı %53,77. Dünya salgından çıkış yolu olarak aşıya odaklanmış durumda. Aşı ihmal edilmemeli!" ifadelerine yer verdi.

Türkiye genelinde ikinci doz aşı oranı %76.45'e yükselirken, 114 milyon 207 bin 634 doz aşı uygulandı. 54 milyon 914 bin 321 kişiye birinci doz, 47 milyon 450 bin 026 kişiye ikinci doz, 10 milyon 876 bin 368 kişiye ise üçüncü doz aşı uygulandı.

Osmaniye, Mersin, Antalya, Isparta, Burdur, Muğla, Denizli, Aydın, Uşak, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Artvin ve Ardahan mavi kategoride yer aldı.

İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Karabük, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Adana, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Malatya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars, Hakkari ve Van ise sarı kategoride yer alıyor.

Türkiye'de tek kırmızı il Şanlıurfa olurken, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır ise turuncu kategoride yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29