Van Gölü'ndeki balıkçı tekneleri denetlendi

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nde yaşayabilen endemik tür Van Balığı’nın üreme dönemi nedeniyle uygulanan av yasağının başlamasıyla birlikte karaya çekilen balıkçı tekneleri denetlendi.

Van Gölü'ndeki balıkçı tekneleri denetlendi

  Av yasağı nedeniyle karaya çekilen balıkçı tekneleri 90 gün boyunca Van Gölü'nde Van Balığı avlayamayacak. Van Balığı ise bu zaman içinde üremek için zorlu göç yolculuğunu gerçekleştirerek göle dökülen akarsulara akın edecek.

  Bu kapsamda Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri ekipleri Van Gölü çevresinde Van ilinde bulunan 13 adet ve Erçek Gölü’nde bulunan 1 adet balıkçı barınağı, yanaşma ve çeken yerlerinde denetimler gerçekleşti.

  BALIKÇI BARINAKLARI DENETLENDİ

  Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, av yasağının başladığını ve yasak süresince Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, jandarma, emniyet ve zabıta ekiplerinin göreve başladıklarını belirtti.

  15 Nisandan itibaren balıkçı teknelerinin barınaklara çekildiğini ifade eden Müdür Görehtaş, 5/1 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği av yasağı boyunca balıkçı teknelerinin karaya çekildiğini, karaya çekilen teknelerde ve istihsal alanlarda herhangi bir istihsal malzemesi bulundurulamayacağını ifade etti.

  Müdür Görentaş, bu kapsamda denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirterek, kaçak avcılığa müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

  Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER