Van Gölü'nde dip çamur temizliği sürüyor

Dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğine sahip olan Van Gölü'nde başlatılan dip çamur temizliği aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Van Gölü'nde dip çamur temizliği sürüyor

Turkuaz görüntüsü, mavi bayraklı plajları ve sahilleriyle görenleri kendine hayran bırakan Van Gölü, artık daha temiz olacak.

Önceki arıtma tesisinin yetersiz olması nedeniyle ciddi anlamda kirlenen Van Gölü'nde başlatılan dip çamur temizliği sürüyor. Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin devre alınmasıyla artık Van Gölü kirlenmeyecek.

Resim

Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin devre alınmasının ardından Van Gölü'nde dip çamur temizliği başlatılmıştı. Kıyı kesimlerde başlatılan dip çamur temizliğiyle Van Gölü artık daha temiz olacak.

Başlatılan dip çamur temizliği ile Van Gölü kirlilik tehditlerinden kurtulurken, daha önce atık sulardan oluşan dip çamuru ise kötü kokuya neden oluyordu.

Resim

Dip çamurunun temizliği için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan mekanizmayla çalışmalar sürerken, dip çamurlarının temizlenmesinin ardından sahiller kötü kokudan arınacak.

Van halkını sahillerle buluşturmak için çalışmalar yürüten Van Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü'nü daha temiz bir hale getirmek için çabalıyor.

Resim

Van Gölü'ndeki kirliliği ve ağır kokusu ile bölgede yaşayan insanları rahatsız eden dip çamuru tamamen temizlenecek.

İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin hizmete girmesiyle birlikte atık suların döküldüğü Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki göl kıyısında dip çamuru temizliği çalışmaları yapılırken, bu bölgelerdeki dip çamuru tamamlandık sonra, geri kalan sahil bölgesinde dip çamuru temizliği devam edecek.

Dip çamuru temizliği ile Van Gölü, her yerinde yüzülebilen, piknik yapılabilen bir hale getirilecek. Dip çamur temizliği ile Van Gölü'ndeki kötü konunun da önüne geçilecek.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29