Van genelinde su ürünleri denetimleri yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı talimatı ile 22-29 tarihleri arasında Türkiye genelinde eş zamanlı su ürünleri denetimleri gerçekleştirildi.

Van genelinde su ürünleri denetimleri yapıldı

  Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelindeki perakende ve balık tezgâhlarında, iç sularda, karaya çıkış yerlerinde, alabalık üretim tesislerinde, yol güzergâhlarında Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir'in de katılımıyla su ürünleri denetimleri yapıldı.

  Denetimlerde balıkların avlanabilir asgari boyları, balıkların tazeliği kontrolü yapılarak, Amatör Balıkçıların Uyması Gereken Usul ve Esaslar hakkında amatör balıkçılar bilgilendirilerek bilgilendirme notları dağıtıldı.

  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Bir haftalık denetim süresince 7 iç su, 14 balıkçı barınağı/yanaşma yerinde 39 balıkçı gemisi, 23 perakende satış yeri, 13 alabalık tesisi, 9 su kaynağı (dere, çay) ve 10 adet amatör balıkçı olmak üzere toplam 115 denetim gerçekleştirildi. Doğal yaşamın devamı, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve vatandaşların mağduriyetlerinin engellenmesi amacıyla bu tür denetimlerin aralıksız devam edeceğini, ayrıca vatandaşların yasalara uygun şekilde balıkçılık faaliyetinde bulunmaları önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29