Van, en az vakayla yine ilk sırada...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Eskişehir, İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne ve Kocaeli en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise yine ülke genelinde en az vakanın görüldüğü il oldu.

Van, en az vakayla yine ilk sırada...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, 25-31 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Eskişehir, İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne ve Kocaeli olduğuna dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında ilk sırada yer alarak 2,18 oranıyla yine bir rekora imza attı.

Son haftalarda 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ilk sıraya yükselen Van, 25-31 Aralık arasında ilk sırada yer alarak 2,18 oranıyla yeni bir rekora imza attı.

Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakanın görüldüğü il olarak 2,18 oranıyla ilk sırada yer aldı.

Van, 25-31 Aralık tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında ilk sırada yer alırken, Ağrı ikinci, Hakkâri ise üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "25-31 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Eskişehir, İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne, Kocaeli" ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne ve Kocaeli olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta Eskişehir, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakaya ile bir kez daha ilk sırada yer almaya başardı.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta Van gelirken, Van'ı sırasıyla Ağrı, Hakkâri, Muş, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Bitlis takip etti.

Van, 2,18 oranıyla 25 - 31 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ilk sırada yer alarak, en az vakaya sahip il oldu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER