Van, en az vaka sayısında yine ikinci sırada…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü ikinci il unvanını korudu.

Van, en az vaka sayısında yine ikinci sırada…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana ve Bartın'da haftalık vaka sayılarının arttığına dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında yine ikinci sırada yer aldı.

Geçtiğimiz haftalarda üçüncü sıralara gerilen Van, 6-12 Kasım arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ikinci sıradaki yerini korudu. Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakaya sahip iki ilden biri olarak, ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Van, 6-12 Kasım tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında Şırnak'ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "6-12 Kasım arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında. 6-12 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın" ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta Tunceli, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakanın görüldüğü ikinci il olarak kayıtlara geçti.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta yine Şırnak gelirken, Şırnak'ı sırasıyla, Van, Mardin, Muş, Batman, Siirt, Hakkâri, Bitlis, Ağrı ve Diyarbakır takip etti.

Van, 16,27 oranıyla 6-12 Kasım arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ilk iki il içerisinde yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER