Van Ekonomi Konseyi yeni kararlar aldı

Van Ekonomi Konseyi, VAN ESOB hizmet binasında gerçekleşen olağan toplantısında yeni kararlar aldı.

Van Ekonomi Konseyi yeni kararlar aldı

  Söz konusu toplantıda; Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediyeleri ve VASKİ’nin yapı kullanma izni, inşaat ruhsatı, su, atık su vb. durumlar için almış olduğu Türkiye standartlarının üzerindeki bedeller konusu görüşüldü. 

  TMMOB Van İKK Sekreterliği temsilcisi Harita Mühendisleri Odası Başkanı İsa ŞEN’in yaptığı etkili sunum konsey üyelerinde gerçek bir şaşkınlığa neden oldu. İlimiz Türkiye’de GSYMH açısından 81 il içinde 79.sırada olmasına rağmen yapı sektöründe gerek müteahhit, gerekse konut ve işyeri sahibinden GSYMH’da ilk sıralardaki illerden bile fazla ödeme alındığı tespit edildi.      

  Yasal hiçbir dayanağı olmayan, çeşitli adlar altında alınan bu ve benzer ücretlerin normal seviyeye çekilmesi, bu haksızlığın düzeltilmesi için Vali ve BŞB Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez’den randevu alınarak konu ile ilgili görüşme yapmak üzere; TMMOB, SMMMO, ESOB, VANTSO ve VANGİAD temsilcilerinden bir kurul oluşturulmasına karar verildi.

  Konseye katılma talepleri konusunda; Temsiliyette boşluk bulunan TURİZM SEKTÖRÜ için Van Otelciler Derneği  (VAN ODER) ile Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) ve Konseyde KADIN ÜYE temsiliyetinin sağlanması amacıyla başvurusu bulunan Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED)’in bir kadın üye tarafından temsiliyetine karar verildi.

  Konsey olarak tüm çabalarımıza rağmen açılmasını sağlayamadığımız Kapıköy sınır kapısı ile ilgili olarak pandemide yaşanan ani yükselme sonucunda önümüzdeki günlerde açık olan kapıların da kapatılacağı bilgisi nedeniyle konunun pandemi sonrasında yeniden görüşülmesine karar verildi.

  Geçtiğimiz yıllarda ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yararlanması amacıyla kurulan iftar sofraları bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle yasaklanmıştır. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılması amacıyla konseyimize destek amaçlı başvuruda bulunan bir yemek fabrikasının hazırladığı ‘ASKIDA YEMEK’ projesi konusunda konsey üyeleri  bilgilendirilerek arzu eden kişi veya kurumların projeye destek sunabileceklerine karar verildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2021, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER