Van Ekonomi Konseyi Kapıköy gündemi ile toplandı

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’ndeki Üzümlü Sınır Kapısı’nın açılması, gözleri Van Kapıköy Sınır Kapısı’na çevirdi. Van Ekonomi Konseyi Şubat 2021 olağan toplantısı, Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda yapıldı.

Van Ekonomi Konseyi Kapıköy gündemi ile toplandı

  Dönem Başkanı Van Girişimci İş İnsanları Derneği (VANGİAD) başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, başta Kapıköy Sınır Kapısı olmak üzere, Van’ın ekonomik potansiyeli masaya yatırıldı.

  “KAPIKÖY AÇILMADAN ÖNCE ŞEHRİMİZİ HAZIRLAMALIYIZ”

  Toplantı öncesi Dönem Başkanlığına seçilen Kadri Salaz’a nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İlimiz ile ilgili çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için milletvekillerimiz ile birlikte ilgili bakanlıklarla görüştük. Kapının turist geçişine açılması için öncelikle şehrimizi hazırlamalıyız. Bunun için Van'da başta lokantalar, kafeler, restaurantlar, oteller ve eğlence mekanları olmak üzere, İranlı turistlere hizmet verecek olan işyerlerinin açılması gerekiyor” dedi.

  “İLGİLİ BAKANLIKLARLA GÖRÜŞÜYORUZ”

  AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Ekonomi Konseyi üyelerinin huzurunda AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ı telefonla aradı. Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini söyleyen Gülaçar, “İl başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız planlama gereği, Sayın bakanlarımızla görüşmelerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  “ÇOK GÜZEL BİR HABER VERMEYİ UMUT EDİYORUZ”

  1 Mart’ta kısıtlama yetkilerinin valiliklere geçmesi ile birlikte Van’da da kısıtlamalarda gevşeme bekleniyor. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile görüştüklerini belirten Milletvekili Gülaçar, “Sayın valimiz ile yaptığımız görüşmede Van’da kısıtlamaların gevşetilebileceğini söyledi. Van’da lokantalar, kafeler, restaurantlar, oteller ve eğlence mekanları olmak üzere, İranlı turistlere hizmet verecek olan işyerlerinin açılması ile birlikte şehrimiz İranlı turistlere hazırlamış olacağız. Bu hizmet sektörlerinin açılması ile birlikte kapımızın açılması için yeniden bakanlarımızla görüşeceğiz. Bakanlarımıza hem İran tarafının hem de şehrimizin hazır olduğunu söyleyeceğiz. Sağlık bakanımız ile de görüşerek, gerekli tüm tedbirleri alarak İranlı turistleri ağırlayabileceğimizi belirteceğiz. İnşallah olumlu sonuç alırız” ifadelerini kullandı.

  “KAPIKÖY’ÜN AÇILMASININ ZAMANI GELDİ”

  Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için yürütülen tüm çalışmaları destelediklerini belirten Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Kadri Salaz, “Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki Üzümlü Sınır Kapısı’nın açılması bölgemiz adına sevindiricidir. Emsal teşkil etmiştir. Artık Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın da açılmasının zamanı geldi. Sayın Valimizin Van’da kısıtlamaları kaldırması halinde şehrimizi de İranlı turistleri ağırlamaya hazır hale getirmiş olacağız. Kapının açılması şehrimiz adına özellikle de çok zor durumda olan esnafımız için çok önemli bir adım olacaktır” açıklamasını yaptı.

  “EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

  Başkan Salaz, konuşmasının devamında gerekli tedbirler alınarak Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin tüm Hava, Deniz ve Kara Sınır kapıları açık iken sadece İran ile aramızda bulunan kapıların kapalı olması, İran’dan her gün yüzlerce turistin uçaklarla İstanbul, Antalya ve Alanya havaalanlarına taşınması sürerken Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olması anlaşılır bir durum değil. Gerekli sağlık tedbirlerinin alınarak Kapıköy kapımızın bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yürüten başta AK Parti Van İl Başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu, Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez ve emek veren, çaba gösteren herkese, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve resmi kurumlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29