Van Diyabet Gazetesi, bilinçlendiriyor

Van'da yaklaşık olarak 3 yıldır yayın hayatını sürdüren Van Diyabet Gazetesi, diyabet hastalarını bilinçlendiriyor. Kentte uzun süredir gazetecilik yapan ve ayın zamanda diyabet hastası olan Murat Çurku tarafından çıkarılan Van Diyabet Gazetesi, diyabet hastaları için rehber olmaya devam ediyor.

Van Diyabet Gazetesi, bilinçlendiriyor

Van Diyabet Gazetesi'nde yaptıkları çalışmaları anlatmak için basın mensuplarıyla Süçtü Kenan'da bir araya gelen Van Diyabet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çurku, diyabet hastalarına önemli uyarılarda bulunarak, yakın bir süreçte Van'da diyabet derneği kuracaklarını ifade etti.

2 kardeşini diyabetten dolayı kaybettiğini belirten Gazeteci Çurku, diyabet hastalarını doğru bir şekilde bilinçlendirmek için Van Diyabet Gazetesi'ni çıkardığını ifade etti. Van'daki diyabet hastalarının sorunlarını gündeme getirerek, çözüme kavuşturulması için çabaladıklarını söyleyen Çurku, diyabet hastalarına rehber olmaya devam ettiğini vurguladı.

Van Diyabet Gazetesi'nin çıkarılması için Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, işadamı Zahir Kandaşoğlu, sivil toplum örgütleri, kaymakamlar, belediyeler, belli başlı kurumların destek verdiğini ifade eden Çurku, diyabet hastalarının sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

"OKUYUCULARIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ"

Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Gazeteci Çurku, "Van Diyabet Gazetesi'ni yaklaşık olarak 3 yıldır çıkarıyorum. Her hafta düzenli olarak çıkarıyoruz. Gazetemiz sadece Van'da değil, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerinde de diyabet hastalarına ulaşıyor. İlk başladığımızda gazetemizi aylık olarak çıkarıyorduk. Yaklaşık 1 yıldır haftalık olarak çıkarıyoruz. Gazete olarak diyabet hastalarını en doğru şekilde bilgi sahibi yapıyoruz. Birçok insan diyabet hastası dahi olduğunu bilmiyor. Gazetemizde şeker hastalığı, obezite ve diğer hastalıklarla ilgili haberlere yer vererek okuyucularımızı bilgilendiriyoruz. İlimizde her yıl diyabet günü münasebetiyle programlar düzenleyerek, doktorlar tarafından insanların bilinçlendirilmesini sağlıyoruz. Bir diyabet hastası olarak, benim gibi hasta olan insanları en doğru şekilde bilinçlendirmek için çabalıyorum. Son üç yıl içerisinde 2 kardeşimi diyabetten dolayı kaybettim. Kendim ise çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. Birçok kez ölümden döndüm. Şeker hastalığının ne kadar tehlikeli bir hastalık olduğunu bir kez daha burada belirtmek istiyorum. Özellikle diyabet hastalarının bu süreçte çok dikkat etmeleri gerekiyor. Koronavirüsten olabildiğince korunmaları gerekiyor. Koronavirüs biz diyabet hastaları için çok ciddi bir tehlikedir. Uzmanlarda bu konuda bizleri ciddi anlamda uyarıyor. Lütfen hijyen kurallarını elden bırakmayalım. Bu anlamda Van'da yakın zamanda bir diyabet derneği kurmak istiyoruz. Derneğimiz aracılığıyla diyabet hastalarının sorunlarına çözüm bulmak için böyle bir çalışma yapıyoruz. Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz bu anlamda bizden desteklerini esirgemiyor. Her ailede mutlaka bir diyabet hastası var. Bu kardeşlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu hastalıktan dolayı çok acılar çektim. Kimsenin acı çekmesini istemiyorum. Bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2021, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER