Van'dan Suriyeli vatandaşlara yardım eli…

Memur-Sen Van İl Temsilciliği ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi, Suriye sınırında kamplarda yaşayan ve zorlu şartlarda kışı geçiren vatandaşlara yardım eli uzattı.

Van'dan Suriyeli vatandaşlara yardım eli…

  Memur-Sen Van İl Temsilciliği ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi öncülüğünde Suriye sınırında kamplarda yaşayan ve zorlu şartlarda kışı geçiren vatandaşlar için un yardımı kampanyası neticesinde toplanan 1 tır un yola çıktı.

  Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, Memur-Sen İl Temsilciliği ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Van Şubesi öncülüğünde toplanan bir tır unun Suriye'deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktığını ifade etti.

  Başkan Uca, Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş nedeniyle binlerce insanın yardıma muhtaç halde ve zor şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalıştığını vurguladı.

  “KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR DÜSTURUYLA HAREKET EDİYORUZ”

  Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, insani yardım kampanyası ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Özellikle Suriye’deki savaştan kaynaklı olmak üzere, birçok Suriyeli vatandaş yerini, yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Bir kısmı da güvenli yer olarak sınırları tercih etti ve yurtlarını, evlerini, barklarını bırakıp sınırlara doğru gittiler. Orada şuan çadırlarda, kimi yerlerde de bizim ülkemizden özellikle duyarlı vatandaşların, STK’ların desteği ile yapılan otur evlerde, briket evlerde yaşamlarını sürdürüyorlar. Yaşadıkları yerlere bakıldığı zaman gerçekten de tabiri caizse insan dışındaki hiçbir varlığın kalamayacağı yerlerdir. Bu yerlerde şuanda yaşamlarını sürdürüyorlar. Çamur içinde, kar içinde, soğuk içinde, zor şartlarda ve açlıkla mücadele ediyorlar. Açlık, yokluk içinde yaşıyorlar. Bizlerde Memur-Sen olarak tüm Türkiye’de 2 ay önce sınırdaki Suriyeli kardeşlerimiz için un kampanyası başlattık. Onu da İHH işbirliği ile gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada 1 tır unu Suriyeli vatandaşlara ulaştırmak üzere yola çıkardık. Bu kış şartlarında gerçekten de Suriyeli vatandaşların özellikle gıda ve un ihtiyaçlarının olduğunu biliyoruz. İnşallah bu gönderilen un ve yapılan yardımlar onların acılarına bir nebzede olsa derman olur. Peygamber Efendimizin güzel bir sözü var; Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Bu düsturla hareket ediyoruz. Emeği geçen, destek veren ve yardımlarını bağışlayan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER