Van'dan deprem bölgesine sağlık desteği…

Pazartesi günü sabah Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve öğleden sonra saat 13.24'te 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından, bir taraftan sağlık hizmetleri aksamadan sürdürülürken bir taraftan da temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Bu kapsamda Van'da çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık araçları bölgeye gönderildi.

Van'dan deprem bölgesine sağlık desteği…

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen yıkıcı depremin yaraları sarılmaya devam ederken, Van İl Sağlık Müdürlüğü de depremzedelere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bir taraftan sağlık hizmetleri aksamadan sürdürülürken, bir taraftan da temel ihtiyaçlar karşılanıyor.

Bu kapsamda Van'da toplanan yardımlar deprem bölgelerine aktarılmak üzere Malatya'ya gönderiliyor. Van İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından toplanan yüklü miktardaki yardımlar deprem koordinasyonu kapsamında Malatya'da görev yapan Op. Dr. Muhammed Tosun ve ekibi tarafından teslim alındı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde ciddi yıkımlara neden olan deprem sonrası Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun'un koordinatörlüğünde depremin ilk anından itibaren bölgeye giden sağlık ekipleri, sağlık hizmetlerinin aksamaması için yoğun bir çaba harcıyor.

Son zamanların en şiddetli ve en yıkıcı depremi yürekleri dağlarken, Vanlılar deprem bölgesine yardım göndermeye devam ederken, Van'da görev yapan sağlıkçılarda bölgeye gönderildi.

Sağlık hizmetlerinin aksamaması için Van'dan Malatya'ya 13 adet ambulans, 1 adet dört yataklı ambulans, 1 adet lojistik ambulans, 6 adet UMKE, 38 tane 112 personeli, 32 uzman doktor, 7 pratisyen doktor, 10 anestezi teknikeri, 37 hemşire, 2 sağlık memuru gönderildi.

Yine Adıyaman'da da sağlık hizmetlerinin akmaması için harekete geçen Van İl Sağlık Müdürlüğü, buraya da 3 ambulans, 1 adet dört yataklı ambulans, 1 adet mobil kurtarma aracı, 4 adet UMKE aracı, 1 adet lojistik araç, 1 hekim, 23 UMKE personeli, 12 tane ise 112 personeli gönderdi.

Bölgeye giden sağlık personelleri, canla başla görev yapıyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER