Van'daki Yaşam Merkezi'nin yapımı durdu

2017 yılında İpekyolu Belediyesi ile İstanbul Esenyurt Belediyesi arasında gerçekleştirilen "Kardeş Belediye" kapsamında, Van'da yapımına başlanan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi' 2019 yılında belediyenin el değişmesiyle durdu.

Van'daki Yaşam Merkezi'nin yapımı durdu

  "Kardeş Belediye" projesi kapsamında İpekyolu İlçesi Esenler Mahallesi'nde 2017 yılında yapımına başlanan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi' 23 Haziran 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerle belediyenin CHP'ye geçmesiyle durdu.

  İnşaat halinde olan ve bir türlü açılmayan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi'nin biran önce bitirilmesi bekleniyor. 20 dönüm devasa bir alan üzerinde yapılan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi'nin ne zaman sona ereceği merak ediliyor.

  Van'daki belediyeleri kendine kardeş belediye olarak seçen Esenyurt Belediyesi, İpekyolu, Tuşba, Gevaş ve diğer ilçelerde önemli projeleri hayata geçirdi. 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi' belediyenin 2019 yılında CHP'ye geçmesiyle sekteye uğradı ve bir türlü Vanlıların hizmetine açılmadı.

  2017 yılında projesi hazırlanan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi'nin temel atma töreni Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum  kuruluşu temsilcileri, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilmişti.

  2017 yılında temeli atılan 'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi'nin aradan 4 yıl geçmesine rağmen bitirilmemesi bölge halkı tarafından büyük tepkiye neden oluyor.

  'Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi'nin ne zaman tamamlanıp hizmete açılacağı merak konusu oldu.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER