Van'daki TEGV Parkı 28. yılı kutladı

Kurulduğu günden bu yana ‘Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir’ diyerek ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olmayı başardı.

Van'daki TEGV Parkı 28. yılı kutladı

TEGV, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile olan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde, 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi’yle çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

VAN NİRUN ŞAHİNGİRAY EĞİTİM PARKI

Başlangıçtan bugüne 139 bin 106 çocuk 3 bin 215 gönüllüsü ile sürdürülebilir mimarisi, teknoloji altyapısı, spor alanları, açık alan düzenlemesi ve fonksiyonel iç mimarisiyle çocuk dostu mekan olarak yeniden tasarlayıp, inşa edilen Nirun Şahingiray Eğitim Parkı, yılda 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Yüz yüze etkinliklerle okul içi serbest etkinlik saatlerinde çocuklara eğitim desteği verilmesinin yanı sıra, Cumhuriyetin 100. yılında TEGV 28. Yaşını çocuklarla ve gönüllülerle coşkuyla kutladı.

Etkinliklerde resim, şiir ve oyunlarla TEGV 28’nci yılı kutlandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2023, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER