Van'daki sokak köpekleri tehlike saçıyor

Van'da başıboş köpeklerin bazıları vatandaşlara saldırıyor. Son olay Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi yerleşkesinde meydana geldi. Kaldırımda uyuyan bir köpek, yanından geçen bir vatandaşın bacağını ısırdı. Söz konusu vatandaşın tedavisi hastanede yapılarak, bacağına dikiş atıldı. 

Van'daki sokak köpekleri tehlike saçıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi yerleşkesinde köpek saldırısına uğrayan bir vatandaş, bacağından yaralanırken, çevredekilerin yardımı ile kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi yerleşkesinde yaşandı. Hastaneye tedavi olmak için giden bir vatandaş, yerde yatan köpeklerin saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan vatandaş, çevredeki vatandaşların yardımıyla saldırıdan kurtuldu.

Van'da kent genelinde başıboş gezen köpekler dehşet saçmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Van'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Ruken Kolcu yaşamını yitirmişti.

Küçük kızın, evinin 500 metre ilerisinde köpeklerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından, çarşı merkezde başıboş gezen köpeklerin toplatıldığı görüldü.

Özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde sürü halinde dolaşan başıboş köpekler tehlike olmaya devam ediyor.

Van YYÜ yerleşkesinde başıboş köpekler öğrenci ve personellerin yanı sıra, hastaneye giden vatandaşlara saldırıyor.

Öğrencilerin yanı sıra her gün binlerce vatandaşın gidip geldiği üniversite yerleşkesinde bulunan başıboş köpekler büyük tehlike oluşturuyor. Sorunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen, yetkililerin duyarsız kalması tepkilere neden oluyor.

Daha önce üniversite yerleşkesinde birçok öğrenci ve personel de köpek saldırısına maruz kalmış ve çeşitli yerlerinden yaralanmışlardı. 2016 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampus alanında başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Murathan Barkın ölümden dönmüştü.

Öğrenci, personel ve hastaneye giden personellerin korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler için biran önce önlemler alınması bekleniyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER