Van DAKAF'23 Fuarı'na hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde 'Yetenek Her Yerde' sloganıyla 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'23) 13-14 Mart 2023 tarihlerinde bölgede yer alan 6 üniversitenin işbirliği ile Van YYÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Van'da düzenlenecek olan fuar kapsamında çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Van DAKAF'23 Fuarı'na hazırlanıyor

Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'yla (DAKAF'23), bölge üniversitelerinin öğrencileri ve geleceğin teminatı olan gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek, kamu, özel sektör kurum ve kuruluşları ile STK'ların bir araya getirilmesi amaçlanırken, bu kapsamda 13-14 Mart 2023 tarihlerinde Van'da düzenlenecek olan fuar kapsamında çalışmalar sürüyor.

Fuarın katılımcısı olacak sektör temsilcileri arasında karşılıklı etkileşimin sağlanması, katılımcıların gençler arasındaki tanınırlığı, imajının güçlendirilmesi ve katılımcı her bir aktörün faydalanabileceği bir kariyer etkinlikler düzenlenecek.

13-14 Mart 2023 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuarda eğitim ve atölye çalışmaları, öğrenci kulüpleri ile görüşmeler, firmaların stant açması, işverenlerin mülakatlar yapması gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

DAKAF'23 için hazırlıklarını sürdüren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, paydaş üniversitelerle koordinasyonunu artırmak ve fuarın daha verimli geçmesini sağlamak adına çalışmalar yapıyor.

Van YYÜ'nün ev sahipliğinde 13-14 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan fuara katılımcı olarak katılacak olan Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi de bu kapsamda önemli bir çalışma yürütüyor.

13-14 Mart 2023 tarihlerinde Van EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek DAKAF'23 fuarı kapsamında bölge üniversitelerinin öğrencileri ve mezunları ile gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve STK'ların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

İki gün sürecek olan DAKAF'23 ile ayrıca, fuarın katılımcısı olacak sektör temsilcileri arasında da karşılıklı etkileşimin sağlanması, katılımcıların gençler arasındaki tanınırlığı ve imajın güçlenmesi hedefleniyor.

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'na paydaş üniversitelerin yanı sıra Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Organize Sanayi Bölgesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, KOSGEB gibi birçok kurum, kuruluş da destek verecek.

Bu kurum ve kuruluşların desteği ile fuara katılacak olan yerel ve ulusal kurum, kuruluşlar ve firmalar Ortadoğu ve Avrupa pazarlarında bilinirliklerini artırarak markalaşma süreçlerini hızlandıracaklar. 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi eklenen fuar etkinliği süresince doğrudan ve dolaylı olarak 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER