Van'da zam şampiyonu kadın kazağı oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 Ekim ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Van'da Ekim ayının zam şampiyonu kadın kazağı oldu.

Van'da zam şampiyonu kadın kazağı oldu

TÜİK Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜFE bir önceki aya göre yüzde 2,39 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 19,89 oranında artış gösterdi.

TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkâri) Bölgesine ait TÜFE'de ise bir önceki aya göre yüzde 2,41'lik bir artış olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 19,21 oranında artış meydana geldi.

Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış ülke genelinde yüzde 7,56'lık oran ile giyim ve ayakkabı grubunda olurken, en az artış gösteren grup ise 0,17'lik oran ile eğitim grubu oldu.

TRB2 Bölgesinde ise ana harcama grupları itibariyle aylık en yüksek artış yüzde 6,41'lik oranla alkollü içecekler ve tütün grubunda olurken, düşüş gösteren grup ise 0,35'lik oran ile eğlence ve kültür grubu oldu.

VAN'DA EKİM AYININ ZAM ŞAMPİYONU KADIN KAZAK OLDU

TÜİK Van Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, madde bazlı değerlendirme yapılırsa yurt genelinde kadın hırka yüzde 48,26 ve erkek mont 44,18'lik oranlarla fiyatı en çok artan maddeler olurken, Van'ın da dâhil olduğu TRB2 Bölgesinde ise kadın kazak yüzde 59,54 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 53,43 oranındaki artışla sivri biber takip etti.

LİMON DEĞER KAYBETTİ

Limon ise yüzde 39,60'lik bir oranda değer kaybederek Ekim ayında TRB2 Bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde de yüzde 34,68 oranında değer kaybeden Limon en fazla ucuzlayan ürün oldu.

Öte yandan Yİ-ÜFE'de bir önceki aya göre yüzde 5,24'lük bir artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 46,31 oranında artış oldu. Sektörel bazda aylık olarak elektrik ve gaz sektöründe yüzde 4,61 artış, imalat sektöründe yüzde 5,37 artış, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 4,50 artış ve su sektöründe ise yüzde 2,01 oranında artış meydana geldi.

Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 9,33'lük oranla enerji grubunda olurken, en yüksek yıllık artış yüzde 72,63'lük oranla enerji grubunda gerçekleşti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29