Van'da Yunus Emre Konferansı düzenlenecek

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı kutlanacağı genelgesi doğrultusunda, yarın Van'da konferans düzenleyecek.

Van'da Yunus Emre Konferansı düzenlenecek

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan 'Anadolu Konferansları Yunus Emre' konferansı, 15 Ekim Cuma günü Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi'nde yapılacak.

Söz konusu program ile ilgili gazetemize açıklama yapan Van İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Abdurrahman Şahin, "Bilindiği üzere 2021 yılı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak daha önceden belirlenmişti. Bizler de bu doğrultuda İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak Van genelinde belli bir takım çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bunlardan ilkini Cuma günü Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinde yapacağız. Bu doğrultuda medeniyetimizin en önemli değerlerinden olan Yunus Emre'yi bir daha anmak ve daha iyi anlamak için bütün Yunus Emre sevdalılarını programımıza davet ediyorum. Programımızda birbirinden değerli hocalarımız, Prof. Dr. Mustafa Ergün, Prof. Dr. Erdoğan Boz, Prof. Dr. Cüneyt Akın öğrencilerimizle buluşacak ve Yunusi şiirlerle, güzel bir gün geçirmeyi umut ediyoruz. Vakti müsait olan hocalarımızı, şairlerimizi kısaca edebiyat tutkunlarını bu özel etkinliğimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29