Van'da yaz spor okulları start aldı

Van'da Spor Van Projesi'nin Yaz Spor Okulları, Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılan törenle start aldı.

Van'da yaz spor okulları start aldı

Van Valisi Ozan Balcı, Spor Van Projesi kapsamında Yaz Spor Okullarının startını törenle verdi. Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılan tören sporcuların gösterileriyle başladı.

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, Spor Van Projesi'nin temel hedefinin, her çocuğun ya bir spor dalıyla uğraşması ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

"20 MİLYON DEĞERİNDE SPOR MALZEMESİNİ ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTURDUK"

Projenin amacına ana hatlarıyla ulaştığını vurgulayan Van Valisi Ozan Balcı, "Bu konuda özellikle beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, spor eğitmenlerimize gönülden, kalpten teşekkür ediyorum. Her çocuğun bir spor dalıyla uğraşması ya da bir spor dalının izleyicisi olma hedefi doğrultusunda büyük bir azimle, gayretle ilerliyorlar. Sporu seven spor faaliyetlerini destekleyen bir Vali olarak devletimizin bütün imkân, kabiliyet ve potansiyelini spora, özellikle de çocuklara kullanmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Proje kapsamında şimdiye kadar, yaklaşık 20 milyon değerinde spor malzemesini Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığımızın imkanlarını kullanarak çocuklarımızla buluşturduk. Şu anda 10 yüzme havuzu 16 kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor. 250 voleybol ve basketbol sahası yaptık.  5 kapalı spor salonunun olduğu sporcu fabrikası yapıyoruz. İlçelerimize voleybol, basketbol, halı saha ve tenis kortundan oluşan tesisler yapıyoruz. Bir taraftan malzeme desteği vereceğiz. Bir taraftan spor altyapısını, eksikliklerini tamamlayacağız. Böylece nihai amacımıza ulaşacağız. Bir Vali olarak bu güzel etkinlikleri çocuklarımızı sporla uğraşırken görmekten büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Buradan velilerimize, annelere, babalara, gençlere ve çocuklara da şunu duyuruyorum. Yaz spor okullarımız başladı. Yaz spor okullarından yeteri kadar çocukların yararlanmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Balcı, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Program sonunda Vali Balcı, törene katılan sporcularla da fotoğraf çektirdi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2023, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER