Van'da Yaz Kur'an kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl düzenlenen yaz Kur'an kursları başladı. Yüz yüze ve çevrim içi yapılan Kur'an kursları eğitimleri, 20 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.

Van'da Yaz Kur'an kursları başladı

Van genelinde dün başlayan Yaz Kur'an Kursları başta öğrenciler olmak üzere, çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat. Yetkililer ebeveynlere çocuklarını Kur'an-ı Kerim kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, yurt genelinde dün başlayan Kur'an kursları kayıtları 11 Temmuz'a kadar sürecek. Cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek.

Kur'an Kursu Öğrencilerinin Piknik Keyfi - Diyanet TV

16-22 YAŞ GRUBUNA ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM

4-9 yaş grubu öğrencilere yüz yüze eğitim verilirken, 10-15 yaş grubundakilere yüz yüze ve çevrim içi, 16-22 yaş grubundakilere ise sadece çevrim içi eğitim veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve Kur'an kurslarında açtığı "Yaz Kur'an Kursları", bu yıl da koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştiriliyor.

10-15 yaş arası öğrenci velileri ise başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirken eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor.

Bu yöntemle çocuklara 2 günde Kur'an öğretiyor - YENİ ASYA

Yine 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruların web sitesi üzerinden alınırken, eğitimleri ise sadece çevrimiçi yapılıyor. Ayrıca Kur'an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların da velileri başvuru yapabiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise Covid-19 salgını sebebiyle Kur'an kurslarındaki tedbirlere ilişkin "Covid-19 Salgın Rehberi" hazırladı. Bu kapsamda öğrencilerin her gün kurslarda ateşleri ölçülecek, ateşi 38 dereceden yüksek olanlar, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük, iştahsızlık, kırgınlık, kas ağrıları, ciltte döküntü, karın ağrısı, kusma, ishal, nefes darlığı gibi belirtileri olanlar sağlık kurumuna yönlendirilecek.

Yaz Kur'an kursu başvuruları ne zaman başlıyor? - Yeni Şafak

18 yaş üstü olan öğrenciler bizzat kendileri, 18 yaş altı olan genç ve çocukların ise velileri "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname" adı altında dilekçe veriyorlar. Dersler birleşik sınıflarla yapılmazken, derslerde oturma şekli, sıra düzeninde sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde birer boşluk bırakarak çapraz oturma düzeni yapılarak ve maske takılarak gerçekleştiriliyor.

Kur'an-ı Kerim, kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olurken, öğrenciler arası malzeme alışverişine izin verilemezken, teneffüslerde ders ortamları havalandırılıyor.

Diyanet yaz Kuran Kursu başvuru ekranı: Yaz Kuran Kursu ne zaman başlıyor  2021?

Kurs binası, sınıf ve cami/mescit girişinde el antiseptiği bulundurulurken, kurslarda bulunan sınıf, mescit, tuvalet ve abdesthaneler günde en az bir defa temizlenip ve sık sık havalandırılıyor.

Ayrıca, kapı kolları, elektrik düğmeleri, masa, sandalye gibi sık dokunulan yüzeyler düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER