Van'da Ufka Yolculuk yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bilgi Derneği tarafından bu yıl 'Sağlıklı Yaşam' temalı dokuzuncusu düzenlenen 'Ufka Yolculuk Yarışması'nda Van'da ödüller sahiplerini buldu.

Van'da Ufka Yolculuk yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bilgi Derneği tarafından Van'da, çocuk ve gençlerin doğru bilgilerle yetişmesine katkı sağlayan 'Ufka Yolculuk' yarışması düzenledi. Ufka Yolculuk 9. Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Van'da dereceye girenlere ödülleri verildi.

İpekyolu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan yarışmanın Van organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Üstün "Dokuz yıldır Van, Hakkari ve Bitlis'te yarışmayı derneğimiz organize etmektedir. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerini doğru olarak anlayıp, pratik hayatlarında uygulayabileceği konularda yarışma yapıyoruz. 9.su düzenlenen yarışmamızın konusu Sağlıklı Yaşam'dı. Bu konuda ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde uzmanlar tarafından yarışmacıların pedagojik seviyelerine uygun kitaplar hazırlayıp yarışmamızı yaptık. Pandemi süreci zorluklarını aşarak yarışmamızı ödül töreni ile taçlandırılmasına katkısı olan yarışmacılara, velilerimize, paydaş kuruluşlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke "Çocuk ve gençlerimizin doğru bilgilerle yetişmesine katkı sağlayan Ufka Yolculuk yarışmasının, her yıl başlamadan önce konusunu büyük bir heyecanla bekliyor, sonraki süreçte de aynı heyecanı yarışmacılarla beraber yaşıyoruz. Bu kitapları okuyan her yarışmacı yarışmanın birincisidir" dedi.

Ufka Yolculuk 10. Yarışmasının konusunun "Sağlıklı Düşünmek" belirlendiği duyuruldu.

İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde toplam 30(Otuz) Yarışmacıya ödülleri verilerek tören bitirildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER